onsdag 13 november 2013

Favorit i november

Vi är mitt i november och det är dags att välja en favoritväxt för månaden, precis som jag har gjort alla de tio föregående månaderna. Det har tidigare varit relativt lätt att välja, åtminstone har det funnits flera kandidater att välja på.
Men att välja en i november - denna ickemånad - var inte lätt. Nej, nu var jag både orättvis och inte menar jag det heller.... För det första har November 2013 varit som en förlängd oktober, mild och inte alls så där gråtrist som den brukar. Mörk - javisst, men egentligen behövs såna är månader som är liksom transportsträckor mellan andra mera aktiva månader. För när skulle man annars hinna med sånt som man aldrig hinner med? Jag har till exempel ägnat rätt många timmar målandes inne i mitt vardagsrum denna månad och när skulle jag ha gjort det annars?  Mitt i oktober när man ändå kunde vara ute och höstpyssla eller inne i december, julmånaden? Nej, just det!

Nåväl, favoritväxt? Egentligen har jag njutit färdigt av detta gräs Glansmiskantus "Ferner Osten" utomhus, den fick lite törnar av "Simone" - den blåste faktiskt omkull då...och är ju lite gul och höliknande...

 
...men gå nära, så är den vacker!!
 
Men det bästa av allt, är att den är fin inomhus i kruka också! Se där, här får ni en liten kik av min nymålade vägg och den lite omstylade soffhörnan också! 
 
http://annavattenkannastradgard.blogspot.se/p/lanksamling-manadens-favoritvaxt-2013.html

6 kommentarer:

 1. Miscanthusgräsen är fantastiska precis hela året. Nja, då i slutet mars-början april när man precis klippt ner dem är de väl inte så mycket att hurra för men sedan! Bra val!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Gräs är fint både ute och inne! Får vi se lite mer vardagsrum tack!?

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Det gräset var ovanligt fint och det gjorde sig både ute och inne! Mycket bra val. Hösten det här året har ju och är helt makalöst fin. Nu tycker jag ju om hösten, det är min favoritårstid, men det är klart att när det är så här fint är det ännu roligare! Allting.
  Du har fixat och donat och det ser väldigt fint ut, tycker jag!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Jättefin. Bra val, snyggt inne i ditt vardagsrum, det ska bli kul att se mer av det sen. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Vilket fint men oväntat val!
  Ha en riktigt skön helg,
  Charlotta

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...