söndag 24 november 2013

Valnötter

Valnötsträdet står där nästan gapande tomt från blad. Men se vad stort det har blivit på några år! Här kan ni läsa om hur jag fick det. Tyvärr har vi inte fått några valnötter alls i år, men den som väntar på nåt gott får väl vänta ett tag till...
 

...men sån tur jag hade att syrran känner en som har ett stort valnötsträd, där det dimper ner valnötter i stora mängder! Vilken rikedom!
 
Hoppas ni får en skön söndag! Här är pågår lite "förpyssel" inför advent nästa helg. Det innebär bland annat att jag nu tänker gå ut och sätta upp belysning i ett träd, bäst att passa på medan det är någorlunda skönt ute, rätt vad det är smäller det väl till och blir kallt...

14 kommentarer:

 1. Tenk å ha et valnøttre i hagen!
  Du skal se det blir nøtter også etter hvert:)
  De er flotte som dekor i en skål eller kurv.

  Fin søndag til deg!

  SvaraRadera
 2. Inget skönt väder alls här men sol har vi. Njuter inifrån för det är verkligen kall blåst ute.
  Slingor har satts upp där ute nu under helgen men inte tänts ännu. Här inne har jag testat så ljusstaken och stjärnorna fungerar. Beredd!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Att ha ett valnötsträd är minsann inte alla förunnat! Tänk när du får skörda egna nötter, mmm, jag älskar valnötter... egentligen alla nötter som finns, är en riktig nötoman! Njut av de du fått, närodlade dessutom.

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder på dina nötter. Älskar valnötter som man plockat själv eller som man har tur att få av någon snäll bland som har stort träd. Tänk att det är så mycket godare än de man köper i butiken. Ha en fin söndagskväll Karin

  SvaraRadera
 5. Valnötsträd är ytterligare en sak på min önskelista. Kan aldrig bestämma mig. Men det låter så romantiskt med egna valnötter. Är bekant med en kvinna som har en anställd som kommer en gång i veckan bara för att rensa ogräs. Det kan jag vara lite avis på! Då kan man göra så mycket annat :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 6. Beautiful are your photos!
  Greetings from Holland.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. TACK för tipset om att man ska börja sätta upp ytterbelysningarna! Hade totalt glömt bort det och gubben min han säger inget. Han blir bara glad om jag glömmer det!!

  SvaraRadera
 9. Har turen att ha goda vänner som sitter inne på en valnötsskatt...älskar valnötter! Dels är de så vackra och dekorativa. Och goda såklart! Tänk vad man kan göra mycket med valnötter!

  SvaraRadera
 10. Jag ville sätta upp slingorna i helgen när det var någorlunda skönt men det satte gubbe stopp för. Han tyckte att det var alldeles för tidigt. Nu är det ( i mitt tycke) svinkallt så nu blir det att han får fixa det själv medans jag står inne framför den tända kaminen. Rättvist eller hur ? ;)

  SvaraRadera
 11. Tänk att kunna plocka valnötter.. så exotiskt tycker jag. Slingorna ska upp i veckan så det bara är att trycka på knappen sen. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 12. Vilket fint valnötsträd - hoppas det kommer att ge nötter framöver. Jag har alltid velat ha ett, men det har inte blivit så, kanske jag skulle ta och sätta upp det på önskelistan igen!
  Japp, nu knäpper det nog snart till, fast vi har milt ännu och bara lite frost.

  Agneta kram

  SvaraRadera
 13. Du kommer säkert få en massa valnötter ... Nästa år!
  Man får hoppas på turen :)

  SvaraRadera
 14. Vad häftigt med ett eget valnötsträd.
  Ljuvliga katter har du också ser jag :)

  Ha det gott

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...