onsdag 26 februari 2014

Bestämt barn har beställt bullar

I dag har det varit bakdag för mig. Min äldsta dotter fyller femton i morgon (ja, det är inte klokt, hon var ju bebis nyss!) Och hon var mycket bestämd med vad hon vill ha på fikabordet. Förutom några kaksorter - alla med choklad i - var det Ingelabullar som gällde... alltså såna bullar som hennes moster bakar. Ja, jag kan inte annat än att hålla med, min syrra bakar ruskigt goda bullar! Nåja, hur jag än gör så blir det ju inte exakt som syrran, men man gör vad man kan...;) 

Fyllningen består av smör och vaniljsocker, och så skall de snirklas till lite vid utbakningen, "svårare" än så är det inte, men tillräckligt svårt för hur det nu är så bakar ingen människa likadana bullar, hur exakt man än följer samma recept. Det måste sitta i händerna eller vad tror ni? 


Nu skäms jag i och för sig inte för mina egna bullar för den delen, när min mans son var liten så sa han att jag bakade "magiska" bullar, och det är ju inte så dåligt betyg ;) 

12 kommentarer:

 1. Dom ser proffsbakade ut tycker jag! Är dom lika goda så måste dom vara toppen!!

  SvaraRadera
 2. Dom ser ruskigt smarriga ut tycker jag! Jag får nog också ta en bakdag snart, jag har ju inte några födelsedagsbarn hemma längre men en bulle till kaffet sitter alltid rätt ;)
  Kram gittan (med strumpor på eftersom jag ska på hockey om en stund)

  SvaraRadera
 3. Åååååå vad gott det ser ut hade gärna mumsat i mig några stycken :) ha det bra Karin

  SvaraRadera
 4. Dom ser mer än goda ut!!!!!!!! Mums!

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Goda snurrebullar, jag snurrar mina bullar så där oc spar in på bullformar. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 6. Tack, du är för go du❤️.
  Vill bara säga att dina bullar är väldigt mumsiga de med.
  Syns i kväll
  Ingela

  SvaraRadera
 7. De ser ju vansinnigt goda ut och jag som har smaldag idag...

  Ha det fint

  /Anette

  SvaraRadera
 8. Mums! Älskar bullar, men orkar oftast inte baka några själv. Dina ser ju så fina ut.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 9. Dina bullar ser otroligt snygga och goda ut! Men jag håller med dig, det sitter i fingrarna på en del, det måste det göra, för jag vet inte hur dom gör, en del av bullbakarna. Det är likadant med viss mat. Ingen kan göra vissa rätter som viss personer. I morgon skall vi till en av våra bästa vänner och där är allting alltid så himla gott så det ser jag fram emot. Stackarn, hon är född den 29 februari så hon är inte gammal......!!!
  Snälla, gratulera 15 åringen, det är liksom stort att fylla 15!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 10. Det är så det ska vara - själv beställer jag alltid rosor av mormor och pariservåfflor av mamma. De smakar inte alls lika om jag försöker göra dem själv. Dina bullar såg ju jättegoda ut! Här ska nu bakas sockerkaka har en liten bestämd dam bestämt! ;)) Susanne

  SvaraRadera
 11. Längesen jag besökt din blogg. Fina bullar du bakat o dom ser nog jättegoda ut. Tror jag ska baka likadana imorgon:) Ha en fin helg o födelsedagskalas! Kram Charlotte från Finland

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!