onsdag 2 april 2014

Rädda-scilla-projektet


Innan vi startade vårt "svålaavgräsetprojekt" nu i helgen, startade jag och lilltjejen "räddascillaprojektet". Vi kunde bara inte se alla små scillor förfaras så de fick räddas till säkrare platser i gräsmattan. Även tulpaner och snödroppar fick flytta på sig. Perfekt jobb att göra tillsammans med en tioåring! 

Något annat som är perfekt är att gräva så här års, när marken ännu är lättarbetad! Riktigt roligt att svåla av gräs, speciellt när det är någon annan -läs maken - som kör iväg med avfallet ;) 


 
Efter det vackra vädret i helgen kom ett bakslag i vädret, ännu en starur alltså, med både snö och hagel. I morse var det frost men den försvann rätt fort och det ser ut att bli en fin dag. Trots det blir det soffläge för mig. Har klarat mig länge från förkylning men nu var det min tur... :(

7 kommentarer:

 1. Visst är det lättare att gräva nu. I år blir det nog inget svålande av gräs.......tror jag i alla fall. Jag har ju söner som gärna kör skottkärra (nåja, de börjar väl tröttna på det.....) Ha det så bra. /Anette

  SvaraRadera
 2. Klart blommorna ska räddas! Tur att du fick lite hjälp. :-)
  Ha en fin vecka

  SvaraRadera
 3. Och jag har inte ens orkat börja gräva. Har som mest plockat bort lite ogräs o klippt ner en massa skit men allt ligger kvar till det blir lite värme så man kan vara ute o svettas.
  Krya på dej *host* /Knatten

  SvaraRadera
 4. Hoppas förkylningen ger med sig snabbt - det är inte läge för en sådan just nu precis! För nu har man fullt upp med allt som ska fixas - så att man lite senare ska kunna njuta och bara göra sånt som är roligt. Plantera nytt t.ex......
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Perfekt väder för er att jobba i trädgården i helgen. Själv var jag över en sväng på Gotland för att fiska Havsöring. Skönt att få lite Gotland påfyllning ibland.
  Ha det gott. Åsa

  SvaraRadera
 6. Aha, det är en 10-åring man ska leta rätt på! Kan man betala i såpbubblor tro, eller behövs det en omgång nybakade syltkakor? Lycka till med projekten framöver, när förkylningen givit opp. De har en förmåga att knoppa iväg och bli fler och fler...projekten alltså :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...