torsdag 24 april 2014

Våren rullar på...


Påsken är över, men våren rullar på, och ute blommar påskliljorna lite här och där. Bland annat dessa som kom med "på köpet"  när jag fick valnötsträdet (hur stort har inte det blivit nu då!).
Söt narciss "Elisabeth Ann" 
Minipåskliljor finns lite överallt Jag puttar ner dem i jorden när de har blommat klart inne, och så kommer de nästa år igen. Perfekt med återanvändning! 

Så även alla pärlhyacinter jag puttar ner. Bakom syns första tulpanerna som har börjat blomma, Purissima.


Det är fler än jag som njuter av solen och våren.
"Gamla" trotjänaren vit Bollviva, Primula "Alba" kommer varje år, 
och familjen Bollviva utökades i höstas med en rosa sort, Primula "Rubin".

Sist men inte minst så har magnolian - som jag satte hösten 2012 - slagit ut med sin första blomma! Så ljuvligt vacker och värd att vänta på! 

Nu tar jag helg! Efter bara två arbetsdagar denna vecka...tisdag och torsdag, ja vilket slit *hihi*! Nu tar jag båten över sjön till vår vackra huvudstad, och shoppar runt lite med mina kära systrar i några dagar - tjingeling! 

8 kommentarer:

 1. Här är en till som ska ge sig iväg till fastlandet - fastän inte förrän på lördag och inte heller till huvudstaden utan först till Småland och sedan till Öland. Inte dumt det heller.....
  Ha det så skönt i "kortstan"!
  Susie

  SvaraRadera
 2. Jag har läst ikapp och jag har närapå värk i arnarna jag med efter att ha sett ditt tidigare inlägg! Vad du håller på!! Och vad bra det blir!! Jag vet att det inte går att hejda sig, det är alldeles för kul. Hoppas du får en härlig helg i Stockholm med syrrorna. Då blir det inte armarna utan fötterna som får arbeta;)

  Ha så kul!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Jamen... armarna menar jag!!

  SvaraRadera
 4. Det gäller att njuta så mycket det bara går så här års. Vårblomningen är underbar! Och vilken fin magnolia du får njuta av i år!

  Hoppas ni får en riktigt trevlig shoppingresa! :-)

  SvaraRadera
 5. Tjingeling vad det låter härligt med en shoppingtur :) som alltid finfina bilder från din trädgård. Karin

  SvaraRadera
 6. Oj, jösses vad det blommar fint i din trädgård och så många sorter du har! Den där narcissen var älsklig, tycker jag, underbar färg, lite aprikos så där. Primulor tycker jag om också, eller, jag tycker ju om alla blommor. I alla fall nästan.
  Härliga färger i din trädgård, mycket och friskt och grönt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Underbar blomning! Våren är ju bara så härlig. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 8. Så härligt med ledigheter...för oss trädgårdstokar betyder det mer trädgårdstid också utöver andra roligheter. Den vi tgröna tulpanen. Vet Du vad den heter? Enda tulpanen i min trädgård var just en sådan! ;) kram *piah*

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...