fredag 11 april 2014

Tålamod


...javisst är det så, ett portion tålamod är inte fel när det kommer till trädgårdsanläggning... Rom byggdes inte på en dag, inte heller gör en trädgård det. Jag kunde verkligen inte ett dugg om trädgård när vi flyttade hit för 14 år sen, och inte var jag intresserad heller, till en början. 
Men så sakta började mitt trädgårdsintresse vakna, och jag började förändra och plantera, här ovan ser ni min vy från mitt sovrumsfönster, taget för ca 10 år sen. Hm, mycket trist och kal trädgård! Men jag har i alla fall planterat ett träd och så smått börjat att anlägga nån form av rabatt... Den rabatten där vid hundgården var en av mina första trevande försök, ja inte ser den rolig ut inte, spretig och helt i obalans... ;)

samma vy taget 2012

Med rätt så många förändringar ser rabatten mer harmonisk ut. Sen om det är tålamod med i bilden vet jag inte, det kanske är mer "learning by doing" 

Samma rabatt lite tidigare på säsongen, så vi får till ett pionperspektiv också ;) För när det kommer till stora pionplantor med många blommor, krävs det en del tålamod, för det tar några år innan man är där! 

15 kommentarer:

 1. Att välja att fortsätta när det inte blir perfekt från början tänker jag är tålamod. Jag hoppas du är nöjd med förändringen. Rabatten är härlig men jag ser en skön, stensatt sittplats där det förut var gräs och allt känns mycket mera ombonat och helt. Såna resor måste få ta tid.

  Ha en härlig helg! Carina

  SvaraRadera
 2. Ja, man ser verkligen vad du åstadkommit på 10 år! Tänk vad ett spirande intresse kan skapa. Och tålamod har nog de flesta trädgårdsmänniskor kommit underfund om att det är bra att ha!

  Ha en fin helg!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Det är riktigt kul att titta tillbaka på gamla bilder - av trädgården - och se vad mycket som hänt. För man ser inte det i verkligheten, där lever man ju med det hela tiden.
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 4. För- och efterbilder är alltid fantastiskt. Då ser man konkret vad man har åstadkommit. Learning by doing är ett strålande koncept. Det lever jag också efter. :-)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Roligt att se före - och efter. Ibland behöver man känna in en rabatt någon säsong, och inte allt för ofta ändra om lite:)
  Trevlig helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Kul att se dina före och efter bilder....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 7. Vilket tålamod du har, som fått det så fint i din trädgård från det då du började.Det är lite jobb varje säsong som gör detta.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Vad kul att se före och efter, gillar sådant, då får man perspektiv på det där med tålmodig väntan.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Kristina (som längtar efter pionerna när jag ser din bild!)

  SvaraRadera
 9. Mycket vackert och har krävt en hel del tålamod förstår jag. Älskar dina pioner, jag undrar om jag har tålamod att invänta en sådan blomprakt!
  Ha en fin och vårlig helg!
  Annika

  SvaraRadera
 10. Wow vilken förändring. Det kan vara bra att titta på gamla bilder ibland för annars har man ingen aning om hur mycket tid o arbete man faktiskt lagt ner. Man tycker bara att det ser tråkigt ut och halvfärdigt... /Knatten

  SvaraRadera
 11. Roligt att ha bilder som visar på vilka förändringar det blivit under åren. Fint!

  Kram

  SvaraRadera
 12. Du har verkligen kreerat en trädgård, vilken otrolig skillnad, en riktig botanisk have! Visst är det roligt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 13. Å få til en hage krever tid og tålmodighet! Staselig er rabatten blitt :-)

  SvaraRadera
 14. Ja det tar lite tid bara att komma på hur man vill ha det, själv saknar jag verkligen en jättestor trädgård just nu. Måste leta hus på landet tror jag :) Ha det bra Karin

  SvaraRadera
 15. Färe och efter bilder är alltid kul. Så frodigt och fint du har "fått" det. Och så gillar jag hostan under ppionen. Fin kombo.

  Önskar dig en bra vecka
  /Anette

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...