onsdag 14 maj 2014

Sol = trädgårdsdag

Första sköna dagen på ett tag, dessutom var jag ledig så då fick jag äntligen dra på mig trädgårdshandskarna igen! Fast det blev ett par nya, som jag införskaffade när jag började dagen vid Linds Handelsträdgård där jag även inhandlade några plantor och gräsgödning. 

...hm, som ni ser så hade jag redan en del plantor som står och väntar på plantering, här vid mitt planteringsbord. 

Det är så skönt att ha en plats att stå på, där jag kan ha alla mina prylar och krukor, dels vid bordet och dels inne i boden till höger. 
Ser ni vilken söting som har självsatt sig här mellan stenarna. 

Sen satte jag fart med lite trädgårdsgöra, gräset blev klippt och så slutförde jag äntligen min nya kullerstensrabatt, som jag påbörjade i mars. 

Så här blev det på den här sista biten jag gjorde idag. Jag är rätt nöjd, tror det kan bli bra sen när växterna breder ut sig. Det jag planterade i dag var vit lavendel, stjärnflocka och så några röda alunrot, som stått i krukor sen i höstas. Tror det kan bli fint till två andra röda perenner jag har satt här, pipört och flox. Mycket färg blir det men det blir nog snyggt mot det vita staketet. Sen vet jag inte alls om pipörten och floxens röda färger passar ihop, men lite måste man ju chansa, annars får jag väl ändra igen till nästa år ;) 

En liten lavendelhäck...;) Det fick bli vit lavendel eftersom jag inte är så förtjust i rött och lila tillsammans. Den vita är visst lite känsligare än den vanliga lila, så vi får se om den kan övervintra här hos mig. Nu längtar jag nästan efter att buskarna och träden skall bli gröna ordentligt, fast jag gillar när våren går långsamt... Och det har den ju gjort nu ett tag, när det blev kyligare. Men nu så verkar det ha vänt och varmare vindar är att vänta - härligt! 

7 kommentarer:

 1. Vad fint det blir. Kullersten är riktigt snyggt. Planteringsbordet är kanon...
  Måste fundera ut en bra plats för ett sådant hos mig.
  Ha det bäst. Åsa

  SvaraRadera
 2. Så skönt att ha ett ställe där allt är samlat. Vad fint det blev i kullerstensrabatten. Vit lavendel, ja det blir nog superbra. Dom där små självsådda kan man ju inte bara rensa bort tycker jag. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Så snyggt! Nu blev jag nyfiken på floxen och pipörten, hoppas du visar sedan även om de inte matchar.
  Vilket fint planteringsbord, det saknar jag hos mig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Det blir superfint. Jag tror att de röda färgerna kommer göra sig mycket bra till det vita staketet.
  Vilken trevlig planteringsplats du har. Visst är det toppen med möjlighet att plantera både ute och inne. Det har jag också och det är jag mycket nöjd med. Min man satte hjul på mitt planteringsbord, så kan jag dra fram det i solen, eller in i skuggan beroende på vad jag vill ha. Mycket praktiskt.
  Hälsningar Malin

  SvaraRadera
 5. Din rabatt kommer säkert bli kanonsnygg mot det vita staketet! Fast jag vet ju att det där med röda nyanser kan vara svårt. TROTS att det sägs att alla växtfärger passar ihop - men det stämmer inte!!
  Jag har precis lovat bort en otroligt snygg kvitten som blommar för fullt till min väninna Lisa. Hon älskar den, själv står jag inte ut med att se dess blacka orangeröda nyans. Jag trodde den skulle vara med karmosin, men nu har den flyttats tre gånger och den stör mig hela tiden var den än sitter. Så...nu ska den bort!
  Du får väl göra likadant om någon av färgerna blir "fel"!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Så härligt med en hel dags trädgårdspyssel. Och så bra det blir! Vit lavendel är jättevackert och den kommer att passa så bra där.
  Hoppas du får en riktigt bra torsdag

  SvaraRadera
 7. Så fin din kullerstensrabatt är,snyggt utmed staketet.
  Jag längtar oxå till mina växter blir lite större,så det blir lite lummigt i trädgården o inte bara en stor gräsmatta.

  Ha det gott på ön.

  Kramiz Marianne

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!