torsdag 1 maj 2014

Sköna maj välkommen!
Hoppas ni står ut med lite fler magnoliabilder...:) Jag är så glad för min Praktmagnolia "Soulangeana" som blommar för första gången. Nog är hon praktfull alltid, även fast hon inte är så stor ännu...! 

Tänk att vi redan är inne i månaden maj! Sköna maj, som började med att våren tog en paus, och istället bjöds det på kyla och storm *burr* men jag hoppas det bara var en kort paus och att den sköna våren snart kommer tillbaka! 

Trots att våren började tidigare än den gjort de senaste åren så går det lite för snabbt tycker jag. Man vill ju bara stanna tiden nu, strunta i alla måsten och bara njuta av allt det vackra... Men icke sa nicke, maj månad är förutom december en av de mest hektiska. Det är avslutningar och tävlingar och insamlingar och jag vet inte allt... Nej, man borde kanske ha strejkat; Vägra göra alla måsten i maj! Upp till kamp alla trädgårdsnördar, nu vill vi njuta!

14 kommentarer:

 1. Så fin! Jag undrar om min någonsin kommer att blomma? Har haft den i 4-5 år nu och i höstas flyttade jag den till soligare plats. Hoppas det hjälper.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Förstår att du är glad. Härligt med maj fast vi hade snö är i går. Kraaa Pia

  SvaraRadera
 3. Ja, visst borde man stanna tiden nu! Såå vacker din magnolia är, jah måste skaffa en ny - vår blev rådjursmat....
  Ha en härlig vårhelg.
  /Lotta

  SvaraRadera
 4. Ja magnolia er flott! Dessverre er den ikke herdig nok hos oss.

  SvaraRadera
 5. Magnolian är en riktigt snygg primadonna så klart hon får många bilder. Glädjen när saker blommar första gången är ju enorm.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder.....tack för ögongodiset......!!!
  Trevlig sommar...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder på din Magnolia.
  Kram.

  SvaraRadera
 8. Just den Magnolian är min favorit! Jag fyndade ju ett ganska stort exeplar för ett par år sedan men när den blommade året därpå visade den sig vara felmärkt... Nu väntar den på att få ett nytt hem för även om den doftar makalöst gott så är det fel magnolia :( Här började maj med en kall natt, ingen frost men det var nog nära och alla gurkplantor i växthuset lessnade. Bara att så nya frön ;)
  Trevlig helg / Kram gittan

  SvaraRadera
 9. Åh, jag vill också ha en praktmagnolia. Känner mig lite avundsjuk här. Måste verkligen fundera ut var jag skulle kunna ha en. :-)
  Jättefint blommar din! Förstår att du njuter av blommorna.
  /E

  SvaraRadera
 10. Jag vill ha en Magnolia, men måste hitta en bra plats för den först, underbar!
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. En sådan magnolia finns, hoppas den någon kommer att blomma även här.
  /Anette

  SvaraRadera
 12. Jag har en likadan Magnolia som har några år på nacken, men den växer inte fort, det blåser nog för mycket här. Första året den blommade hade den bara två blommor och jag var så stolt över dem! Tyvärr blommar de över alldeles för fort!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 13. Vilka härliga inlägg du haft och Sthlm har du gjort i precis rätt tid ser jag, vilken otrolig blomning. Och så säger dom Japan och Washington DC när vi har vår egen huvudstad!
  Härligt! Ser gott ut att åka båten. Det är sån skillnad på den skärgården och den vi har här, här finns inga träd och så där när man åker färja, känns som man åker i en åker vid Sthlm!!!
  Ja, vattna måste man och tröstar mig med att vi har eget vatten, så det rinner liksom ner igen och så vattnar jag igen och det rinner ner, så jag inbillar mig att jag inte slösar på jordens resurser så där väldigt mycket.....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 14. Tänk om min magnolia skulle vilja blomma! Den har flera säsonger på nacken och har ännu inte haft en ynka liten knopp. Du är lycklig du, som har fått din i blom.

  Kram, Karin

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...