tisdag 30 december 2014

2014 andra delen

Näst sista dagen på detta år, och jag fortsätter min tillbakablick, med andra halvan av året som gick...
Juli var varm och torr. Min återstående semester tillbringades antingen hemma i skuggan...eller på olika utflykter till olika stränder.

En och annan loppisrunda fick jag med gubben på


därifrån bland annat en tunna fick följa med hem.


Vi hann också med en och annan fika, till exempel vid Berså!

Lite jobb hemma blev det med. Maken skyfflade grus i värmen, ja, jag tror banne mig det var en av de varmaste dagarna han stod just vid den här sista delen och grävde och skyfflade... Den gången låg jag i skuggan och läste en bok kan jag säga - nån måtta får det allt vara! Men visst, det var ju skönt att hela den här biten blev klar runt altanen. 


Sen när han ändå var igång så grusade han upp här vid köksträdgården också. Ja, köksträdgården ja, den var ett helt nytt trädgårdsprojekt i sig. Jag som aldrig har odlat något ätbart fick för mig att jag skulle ha lite sallad och persilja i en pallkrage. Så jag målade och satte upp en sådan, och sådde, i början av sommaren, men jag tror inte jag visade det här på bloggen förrän det hade kommit upp lite... hihi, trodde ju inte att jag skulle kunna det här och att det inte skulle komma upp nåt... ;) Men tänk det gjorde det! 

Men sen var vi faktiskt färdiggrusade och jag satte igång med att göra en betongskiva till mitt gamla symaskinsbord, nåt som jag tänk på så länge och nu blev det äntligen av!


Som sagt, juli var torr och varm, och mot slutet av månaden inträdde bevattningsförbud på hela Gotland.  Som tur var kom regnet strax efter, så gräset hann inte bli brunt och trist!


Så gick vi in i augusti, med mörkare kvällar...och en del regn, i alla fall i början på månaden. Andra halvan var ganska kall och lite blåsig, så någon höjdare vädermässigt kan man väl inte säga att augusti var, även om det naturligtvis var en och annan skön dag.


Vi reste till västkusten, och där var det inget fel på vädret!


...samt hade även några sköna dagar i Dalsland vid goda vänner.

...och när vi kom hem hade vi "fått" nytt kakel i köket! Kaklar gör nämligen vare sig mannen eller jag, så det får vi leja till. 


Om andra halvan av augusti kändes lite höstlig, så blev det sommar igen, i september!

Vi gick till val, och jag förundrades över hur stort valnötsträdet har blivit!


Huset fylldes av blommor, när jag nådde den aktningsvärda åldern femtio... Jag passade på att slå till med ett riktigt ryggskott, och jag var ganska glad att jag inte hade fallit för tjatet från övriga familjemedlemmar att födelsedagen skulle firas utomlands... Nej, om det nu var jag som fyllde får väl jag bestämma, och hemmasoffpotatis som jag är så blev det hemma ;) 


Oktober kom

...och jag höstade till det med lite kastanjer. Något jag glömde att fira var min femårsdag med den här bloggen, men jaja, man kan väl inte komma ihåg allt, får väl skylla på åldern...;)


En helg i början av oktober gjorde jag en riktig ommöblering i rabatterna, och när jag håller på, då kan det se ut så här!
En helg i oktober kom våra goda vänner från Dalsland och hälsade på...


... och veckan efter de hade åkt hem kom det bud med den här fina höstbuketten från dem!


I november var det rätt mycket regn och rusk vill jag minnas, och det blev en hel del innemys, vilket var skönt. Men någon helg fick jag till det i trädgården, då jag fick ner det sista som skulle ner i rabatterna, och undanplockat och nedklippt. 

      
Maken fick för sig att garderoben i vårt sovrum skulle snyggas upp, och eftersom han alltid går till botten med saker och ting, så revs hela garderoben innan den byggdes upp igen, nu något större till både bredd och djup.


I oktober och november och in i halva december, jobbade jag extra, dels gick jag på kurs en dag i veckan och dels hade jag tagit på mig ett extrajobb som jag utförde hemifrån, på mina normalt lediga dagar. Puh, det blev visst lite jobbigare än jag hade tänkt...


Sen kom advent, mina rumsgranar "plockades fram" och hela "julkarusellen" satte fart...


December gick därför väldigt fort

men jag hann ändå med att fixa paketkalender

...ha pysseldag med barnen, då vi bland annat gjorde julkort, köpa julklappar, baka och göra julmat, ja allt det sedvanliga julpysslet, trots att maken min befann sig i Kosovo sedan i mitten av november. 


Det skall ju pyntas med, med röda detaljer

...hyacinter, kottar och tallris.


En mild höst avslutades med en mild december, så när som på en frostig dag (samt att då snön kom på julafton förstås!)


En och annan storm härjade och en av dem tog min gamla syren...Julen kom, och med den både gubben och snön ;) Granen hittade in helgen innan julafton, och katterna fick röda band om halsen som vanligt! Sen följde några sköna mellandagar, några riktigt slappa dagar, vilket jag behövde. Tror minsann att luften gick ur mig lite... Och det kan den väl få göra, så här i slutet på året, bara man får tillbaka den igen så!

Och nu vill jag passa på att tacka alla ni fina som kikar in här, och ett alldeles speciellt tack till er som lämnar ett avtryck någon gång då och då! Det är alltid lika roligt att läsa några hälsningsrader eller kommentarer på det man skriver! Jag vet inte om det blir något blogginlägg i morgon, så därför säger jag nu:

Må gott! 
Ta hand om er! 
♦♦♦GOTT NYTT ÅR!♦♦♦

11 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Oj, vad många härliga bilder du visar. Man fastnar liksom mest för sommarbilderna eftersom det känns så avlägset.

Ha en fin avslutning på 2014 och ett gott nytt 2015!
Kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Härlig krönika! Så många fina bilder från ditt händelserika år.
Sötaste katterna har du också:)
Gott Nytt År önskar jag dig
Kram Maria

Sofie sa...

Väldigt mycket fina bilder och den loppisfyndade vattentunnan är ju hur fin som helst! Gott nytt år!
Varma hälsningar,
Sofie

angie sa...

such beautiful pictures !!! all love for the new year, many greetings from angie from Germany

Solstrimmor sa...

Ser fram emot att få följa dig i din härliga trädgård under ännu ett år!
En trevlig nyårsafton och ett riktigt gott nytt år önskar jag dig!

Kramar från Eva-Mari

Annika Christensen sa...

Helt underbart år du har haft.
Den där tunnan var ett bra fynd.
Gott slut och Gott Nytt år till dig från mig
Annika

Knatten sa...

Vi hade verkligen en underbart varm sommar. Hoppas på en likadan igen. Kram på dej. /Knatten

Anonym sa...

Vilken härlig krönika både ovan och nedan. Alla årstider, tädgård, interiör m m. Underbart!
GOTT NYTT ÅR! BLWYDDYN NEWYDD DDA! önskar Lena från Wales

Marina sa...

Det ser både gott och fint ut på många av dina bilder. Hoppas du får en lugn och skön start på året när det nu blev lite väl mycket jobb med det där extrajobbet.

Gott Nytt År!

HWIT BLOGG sa...

En härlig bildkavalkad och jag önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Varm kram till dig,
Titti

Kristinas oas sa...

Tänk vilken sommar det blev, skönt att blicka tillbaka en stund och se hur året var.
Gott nytt år!
Kram Kristina