fredag 26 december 2014

En annan dag


bild från jullunchen
Redan inne på annandagen, oj vad dagarna går fort! Julafton hade vi som vanligt makens släkt hos oss, på lunch och fika och julklappsutdelning efter "Kalle". På kvällen sitter vi alltid själva, med egen julklappsutdelning, det är ett eget val som jag gjorde efter min äldsta dotters första jul för 15 år sen, när vi var 18 personer som skulle öppna ett "jätteberg" med julklappar... Nej, det blev helt enkelt för stressigt, och så vill jag inte att mina barn skall tycka att en jul skall vara. När jag var barn firade vi alltid julaftonskvällen hemma med "bara oss", och så har jag velat ha det för mina barn också. 

Däremot vill jag förstås träffa hela "min" släkt på julen, och vi har löst det så att de kommer hem till oss på Juldagen. Hela 17 personer var vi här igår, och då bara fikar vi och umgås, vilket är jätteroligt! I går var alla sju kusiner samlade, vilket inte alltid är fallet längre, eftersom en del av dem flyttat till fastlandet. 

Men nu är det en Annan dag, och nu tänker jag lägga mig på soffan och göra ingenting! Njuta av granen och alla blommor. Äta några julgodisar, och börja läsa de böcker jag lånade på bibblan i november, och som jag inte haft tid att börja läsa... Men nu så!

3 kommentarer:

 1. Julen är så mysig när man kan träffas så där många på samma gång. God mat och dryck också alla skratt som fyller huset. Vilken fin julkula du visar.. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Jag vill också ha det ganska lugnt på julafton. Makens föräldrar är skilda men vi har alltid "vägrat" åka från den ene till den andre under julafton. När barnen var små sa vi "vi finns hemma hos oss, kom ni som vill". Nu firar vi med bara oss fyra under dagen och efter Kalle åker vi till min sida vartannat år och makens sida vartannat år. Lagom lugnt för oss. Imorgon ska vi träffa mina föräldrar och mina bröder med familjer.
  I övrigt råder det mest lugn och ro här. Bio idag sedan soffhäng med läsning.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter som en härlig kväll! Det är mysigt att träffas och umgås under julen.
  Fint pyntat du har det
  God fortsättning
  Kram Maria

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...