fredag 20 mars 2015

Drömma går ju!


Att drömma - och planera, det är en rätt stor del av trädgårdslivet. Det är liksom svårt att låta bli, när man går där ute i sin trädgård. Det finns ju så mycket roligt man skulle kunna göra! Det är förstås både ekonomin och fantasin som styr vad det blir till slut. 

Ibland drömmer jag - som jag tror många trädgårdsägare gör - om ett växthus. Eller egentligen inte om ett traditionellt växthus, nej, jag drömmer om en lite större variant, ett orangeri! Ett gammaldags hemmabygge, med vita träväggar och stora glaspartier med spröjs, stengolv, fina gamla möbler och härliga färger... som mest skall vara till avkoppling och kanske inte så mycket odling. 

Riktigt varma dagar mitt i sommaren drömmer jag om en pool i trädgården, men den skall va  liten och nätt, som smälter in i omgivningen på ett naturligt sätt. 

Hm, jag tror inte varken det ena eller andra är speciellt realistiskt, men drömma kan man ju! Och drömma är gratis! Om jag vann ett "gäng" miljoner så där, skulle jag: 1. klä om huset i trä. 2. Anlita en trädgårdsdesigner som kunde föreslå hur en pool och ett orangeri skulle kunna få plats här på ett snyggt sätt ;) 
Men tills vidare har jag lite billigare och mer realistiska planer och drömmar. Får se om vi får till den här sidan av huset i år. Den är inte vacker med dessa trista stenar... Och syrenen (till vänster där på gräset) togs ju av en av vinterstormarna, så här skulle det behövas göras något nytt och roligt. Men av nån konstig anledning hamnar alltid den här sidan sist på priolistan, och då är det ändå vår huvudentré...Men det allra enklaste - och billigaste för all del, är att drömma om det som redan finns där i trädgården, som väntar på att få komma upp, eller börja grönska... Och det är inte dåligt det heller! Härliga fluffiga pioner, ljuvliga rosor, prunkande rabatter... ljuva drömmar... mm det är inte dumt att va trädgårdsägare!

18 kommentarer:

 1. Du har så rätt och tur är väl att vi drömmer om det som komma skall hela tiden, våren och sommarens blommor och alla underbara höstfärger. Kan trösta dig med att vi hade en pool en gång i tiden och det var mest jobb, speciellt på våren då alla döda råttor skulle fiskas upp...blä, inte alls kul!
  Glad vår! /Lotta

  SvaraRadera
 2. Jag delar helt klart din dröm om ett växthus! Vem vet, en dag så...Klokt att drömma om det som redan finns också. För det började ju faktiskt också med en dröm en gång :)
  Ha en go fredagkväll!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Och jag drömmer om att ha så fina Pioner som du har. Otroligt vackra. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Supervacker ros och fantastiska pioner! Jo, drömmer om än det ena än det andra gör vi alla. vad vore livet utan drömmar...
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Det är ju för väl att drömmar är gratis. Annars hade jag varit ruinerad... :-)
  Tack för somriga bilder. De värmer. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 6. Nej vad vore trädgårdslivet utan drömmar och funderingar?! Kan bara hålla med:) Ha det fint!
  Kram Sofie

  SvaraRadera

 7. åh, jag drömmer också om en vacker trädgård hus eller växthus, en vinterträdgård ... av miljoner vinst !!!
  men då är jag övertygad om att vi är friska och leva i fred, men kan drömma lite .... !!! Jag tycker att rosen från första blomman bilden så stor !!!
  angie kärlek till allt, de har en trevlig helg

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga drömmar! Jag skulle inte heller ha något emot ett orangeri! Jag som inte ens har något växthus! Eller det står ett på tomten som håller på att förfalla och ruttna upp nerifrån. Inget jag alls använder. Det borde faktiskt rivas egentligen! Men det finns så mycket annat och mycket roligare att göra på sommaren så det får nog stå kvar den här sommaren också! :)
  Underbara bilder på blommorna!
  Ha en riktigt härlig helg!
  Kram ♥
  / Maria

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder. Rosor och pioner är aldrig fel.
  Ha det bäst. Åsa

  SvaraRadera
 10. Utan drömmar stannar allt....känns som om det är en otroligt viktig ingrediens till ett njutbart liv.
  Härliga bilder.....ögongodis.....!!!

  Trevlig helg!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 11. Visst är det underbart att trädgårdsdrömma! Den sysselsättningen kommer man väl aldrig att sluta med!! Fast jag har ju haft turen att få nästan alla mina drömmar förverkligade. Just i år drömmer jag om en rosa rabatt som ska vara "överdådig". Drömmar för framtiden är att jag får se träden i parken växa upp och att jag ska plantera MASSOR av lökar där ute som sprider sig. Det senare vet man ju aldrig, men narcisserna jag planterade i höstas har i alla fall tittat upp! Det gläder mig.....fast idag är dom täckta av snö, vilket inte gläder mig!
  KRAM och TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 12. Det är härligt med alla drömmar vi har. Det där stora växthuset är min största för tillfället:)
  Fina bilder!! Ha en skönt helg!

  SvaraRadera
 13. Jag tycker du har fullt realistiska drömmar! Men så är jag ju trädgårdsdesigner också! ;) Jo, pool kostar ju en hel del att anlägga och ett orangeri att bygga, om du inte gör det själv? Det finns ju budgetlösningar på allt med! Men inte behöver du miljoner för att anlita en designer, nää - ring någon som bor hyfsat nära bara! Jag vet många som bara genom ett kort hembesök kommer vidare med sina drömmar till en annan nivå och börjar se på sina möjligheter på ett helt annat sätt! Och det där med dina stenbelagda plattor - på ett ställe vända jag faktiskt på dem och då blev det ett helt annat intryck! Hoppas du kommer fram till vad du vill ha i dina mer realistiska drömmar och att du fortsätter att njuta av din trädgård! Dina rosor och pioner ser helt underbara ut! Ha en trevlig helg! :) Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. 'hihi' nej jag tänkte nog mest på att det skulle var dyrt att genomföra dessa drömmar, för jag tror det måste till rätt rejäla förändringar om jag skulle få in en tex en pool på ett snyggt sätt... jag har ju lite mycket träd och rabatter som måste flyttas och ändras, och just det känns som man skulle vilja anlita någon att göra - samt även poolen då förstås...därav miljonerna..;)

   Radera
  2. Tack för ditt svar både här och hos mig, Gunilla! Jo, jag förstod nästan att du menade det! :) Jo, själva grovobbet kommer ju alltid till senare! Oftast är det ju inte samma personer som utför det heller... Och visst är det härligt att drömma - och HELT gratis!!! Och - ang. svar, så ja, jag brukar försöka titta tillbaka då jag själv brukar svara, men ibland kommer det ju annat emellan! Ha en skön söndagskväll! :) Mia

   Radera
 14. Det är verkligen underbart att vara trädgårdsägare och få njuta, planera och DRÖMMA. Tycker det ser ut som att du alla förutsättningar att lyckas med dina drömprojekt!
  Allt gott i helgen
  Milla

  SvaraRadera
 15. Så tur att det är helt gratis att drömma och utan drömmar så blir livet bra trist.Så fina bilder du visar på Pioner och Rosor du kommer säkert att lyckas med en del av dina drömmar är min tanke.Trevlig helg/Margareta

  SvaraRadera
 16. Drömma är alldeles gratis och så spännande. Rätt som det är kan man förverkliga något också. Vi förverkligade vår pooldröm, men det tog några år att flytta alla växter som var i vägen...
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!