måndag 9 mars 2015

En liten start i alla fall...

Ibland roar jag mig med att kika tillbaka på mina gamla inlägg, om jag behöver veta när nåt speciellt hänt eller hur det såg ut i rabatterna, tex. Nyss kollade jag lite hur det var i mars i fjol, och inlägget jag skrev den 8 mars, kunde berätta att jag hade klippt ner alla fjolårsperenner, tagit ner ljusslingan från körsbärsträdet samt öppnat upp kattgården för katterna. 

Hm, hur ser det ut i år då? Nja, slingan är kvar i trädet, och kattgården är ännu stängd. Men perennerna började jag faktiskt att klippa ner i går! Det var nämligen första sköna dagen den här säsongen. Visserligen har snön lyst med sin frånvaro denna vinter men det har varit kallt och blåsigt och det har inte lockat att ens gå ut och kika runt i trädgården.  Ja blåste gjorde det väl en del i går med, men det gick ändå att vara ute. Så - jag är alltså på gång, även om det är mycket kvar att göra...

Sen fick jag se att jag i fjol redan hade köpt penséer den 9 mars! Oj, oj, jag ligger efter i år! Hoppas nu det varmare vädret håller i sig, då blir det plantskolan nu i det närmaste!  Och så har jag beställt byte av vinterdäck till sommardäck, nu på onsdag. Men jag vet inte, det kanske är lite för optimistiskt...? 

Som ni märker har bilden ingenting med texten att göra... Kameran fick visst inte följa med ut i dag. Men inne njuter jag ännu av ranunklerna jag fick av syrran förra helgen! 

4 kommentarer:

 1. Inte så konstigt att man ligger lite efter med utomhussysslorna. Det har verkligen inte varit något trevligt väder. Men igår kom äntligen solen med lite värme, så vi får hoppas att det håller i sig! Sedan kan jag ju skylla på, att jag varit i ALLA affärer och frågat efter knäskydd, för utan dem tänker jag inte gegga ner mig i år, och ingenstans fanns de ännu! Ja, alla bortförklaringar är väl bra – utom de dåliga?!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Visst har vi också kommit igång, även om det dragiga vädret inte direkt inbjuder till att jobba utomhus!
  Men...började du så tidigt med penséer förra året? Jag måste genast gå tillbaka på min blogg och kolla när jag gjorde i ordning penséeteatern. Det kanske är dags. Och så undrar jag om inte Jonas i När skulle öppna runt den 15 mars!?
  Det är tur att man har bloggvänner som påminner en om vad som är - eller kan vara - aktuellt!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Ja nu får vi hoppas att det fina vädret håller i sig, så att trädgårdsbestyren kan börja så smått. Kram

  SvaraRadera
 4. Då håller de sig väldigt bra dina ranunkler, jag har aldrig tur med dem. Hur gör du ?
  Det tycker jag är synd för jag gillar dem väldigt mycket, de är så vackra.
  En del har dem i sina land och har så fina, hos mig blir det inget, *suck*

  Vädret kommer och går och våren tar sin långsamma tid, som sig bör.
  Må gott/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!