onsdag 19 augusti 2015

Vardagsbetraktelse

Så var sommarlovet slut, och skolstart idag. Det är något med skolstarten, det är ett avslut på den lite lättvindiga perioden sommarlovet och en ny period som påbörjas, som är mer uppstyrd med krav och tider, och man inser att ännu ett år har passerat. Det blir mer tydligt än själva födelsedagarna tycker jag, då jag mest är fokuserad på att piffa och baka så man knappt hinner att reflektera så mycket. 
Och åren går som sagt, här skrev jag att mina tjejer skulle börja ettan och femman - och idag börjar de sexan och ettan på gymnasiet! Nu är plötsligt min lilla störst på sin skola och min stora minst på sin...   
 Och plötsligt blev huset tomt... Mannen på jobbet och barnen i skolan, och själv är jag ju ledig på onsdagar... Efter en skön morgonpromenad och långfrukost med tidningen på altanen ligger dagen framför mig som ett tomt blad, en skön känsla! 

Jag har det oförskämt bra, det inser jag. Att jag kan jobba lite mindre, och vara hemma lite mer. Jag bor där jag vill bo, och vi kan göra lite som vi vill i vårt hus och vårt hem. Jag är en hemmaråtta utan någon större äventyrslust, men jag gillar att göra förändringar i hemmet, och min gubbe låter mig oftast hållas med mina idéer. Och mina underbara tjejer, som jag är så oerhört stolt och glad över, och som finns i min vardag varje dag, vilket inte är självklart idag, när så många separerar och bara har sina barn varannan vecka, eller ens det...
Det finns så mycket att vara tacksam över, som man ofta glömmer bort. Sånt man tar för självklart, vilket egentligen ingenting är... Och för att må bra tror jag det är viktigt att vara tacksam för det som är bra, och fokusera på det. Det här med glaset som är halvfullt eller halvtomt, ni vet... 

Ja, mycket funderingar blir det, det är något med augustiluften tror jag, och så skolstarten då förstås... 

Må gott mina vänner! Tack för att ni kikar in här, det gör mig glad! 

4 kommentarer:

 1. Det var ett väldigt bra inlägg! Och det fick mig att tänka efter. För jag är också så himla tacksam över mitt liv, men har varit lite "gnölig" i sommar, men nu fick du in mig på rätt bana igen! Jag brukar säga att om jag skulle falla rakt ner nu så finns det inte mer jag hade kunnat önska av mitt liv! Visst är det härligt när man trivs med det man har och uppskattar det och trivs med sig själv också!
  ---------------------
  Och, ja, tänk om jag hittar något på tradera eller blocket på Gotland.....då vet du! Ja, jag kör iväg, inga problem! Har faktiskt funderat ibland på att åka till Gotland off season så att säga, julmarknad i Visby lär vara fint! Om det är snö förstås!
  ---------------
  Kramar och tack för bra funderingar

  SvaraRadera
 2. Tack för dina kloka ord. Jag börjat få ångest inför jobbet på Måndag. Har länge tänkt att jag borde göra något annat men på samma gång gillar jag mitt jobb(samordnare/USK i hemtjänsten). Det är bara det runt omkring som är skit; tidsjakten, besparingar, omänskligheten som börjar smyga in i arbetet och som jag gör allt i min makt för att motverka och det är just det som tar all min kraft. Är det värt det? Nu har jag ett jobb och jag har som tur vad möjlighet att gå ned i arbetstid. Kanske ska ha som mål att gå ned lite till... När jag tänker efter så har jag det rätt så ok, Det gäller bara att försöka se det positiva var dag och när det inte går , DÅ måste jag söka mig vidare. Så tack för att du fick upp mina "korpgluggar" :)

  SvaraRadera
 3. När vi kommit en bit på vägen i livet och insiktsfullt ser vad som är viktigt då blir vardagen mer stabil och harmonisk. Man vet vad man har och är i det stora hela nöjd med det. Du är så klok och står med fötterna ordentligt på jorden! Och inte gör det nåt att vädret är sensommarvackert heller:)

  Hoppas din lediga dag blev bra!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Vilka fina tankar. Och så även dina rudbeckior! :)
  Tiden, med barnen särskilt, går så fort att det gäller att inte bara rusa på utan stanna upp och vara lite eftertänksam ibland.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...