måndag 28 november 2016

Adventshelgen

Adventshelgen har bjudit på flera mysiga stunder - och då menar jag inte bara ljus, glögg och pepparkakor...;) Jag hann även med lite "uteliv" eller vad man skall kalla det. 

Helgen inleddes i alla fall med ett besök vid Lilla Bjers, gårdskrogen en liten bit utanför stan. Ett fantastiskt ställe, där man känner sig extra väl omhändertagen. Allt är ekologiskt, och det mesta är producerat på gården. Vacker miljö och väldigt trevlig personal! Och såå gott! 

Vi åt en trerätters meny med jultema, som inleddes med en äppelmust med glöggkryddor, och till det en liten marängbakelse med pepparkakskrydda och ädelostkräm... ja ni hör vad gott! Sen hembakat bröd... Först därefter inleds middagen med förrätt, varmrätt och dessert... och på det kaffe och deras hembakade Madeleinekakor, som är en njutning i sig! Ja, här är verkligen extra allt, visst det kostar en slant men vill man bli lite extra bortskämd, till öga och gom och själen, kan jag varmt rekommendera Lilla Bjers! 


På söndagen blev det ett sjuhelsikes oväder, det stormade så vissa båtar fick ställas in. Som tur var kom denna mannen fram till ön, han flög väl troligtvis hit. Det blev en  härlig avslutning på helgen, showen med Jonas Gardell på Wisby Strand. Han var helt fantastisk, denna gången med!🌹🌹🌹🌹 Skämt och allvar, om vartannat! 
I morse var världen åter vit! Och i min entrérabatt hittade jag den här skylten, som "någon" liten tomte placerat där. Har ingen aning om vem det kan vara, dem jag har frågat har blånekat... ?!? 

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg du haft! Så mysigt med snö och skylten har ju förstås tomtenissarna satt ut! Vem skulle det annars vara? 😉
  Ha en fin vecka!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Det låter som en underbar helg! Jag hade tyvärr inte möjlighet att se Gardell när han var här uppe.
  Magnoliatapeten är ju bara helt underbar!

  SvaraRadera
 3. Så mysigt du verkar ha haft...och så den där skylten som pricken över i!
  KRAM - Susie

  SvaraRadera
 4. Men du fattar väl att det var tomten som satte dit skylten, hi hi . . .
  Trevligt att få 'komma ut' på god mat - dryck och underhållning,
  man behöver blir bortskämd då och då.
  Ha en fin vecka/ Eva

  SvaraRadera
 5. Wow, så fint! Ha ha, det är säkert Tomten som satt skylten där! :-)

  Kraam Therese

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...