söndag 11 juni 2017

Bondpionen levererar

Först ut i min "pionsamling", är ju alltid buskpionen, men den har jag knappt visat i år, pga alltför få blommor, som antingen beror på torkan eller kylan. Näst ut är min bondpion, och den levererar minsann, och dessutom börjar den se ut som en bondpion skall göra!
Den levde ju under urusla pionförhållanden några år, men nu har den fått ett bra liv och svarar med att blomma, tack för det! 

Kan ni förstå att det är sommar? Jag kan nog inte det, och då har jag ändå semester om en vecka! En ynka arbetsvecka till, varav onsdagen är min lediga dag, och tisdagen har vi "trevlighetsdag" med jobbet... Det är ju inte så att man arbetar ihjäl sig på jobbet precis...😏 Däremot har jag jobbat på rätt duktigt hemma nu i helgen, jag har målat "både högt och lågt"... Jag har börjat måla brädväggen i hallen, trappan och så har badtunnan fått sig en inoljning. Men än återstår en hel del målning för mig i sommar... yeah!😫

7 kommentarer:

 1. Jag har en pion i en pallkragslåda och den har blommat för en månad sen. Sen har jag en trädpion som inte har blommat alls, knopparna torkade in. Mina vanlig pioner har dock inte kommit igång alls, men dom har några få knoppar i alla fall. Tror inte det är ett "pionår" här i Eksta! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Bondpioner är ju så himla fina även om de inte doftar. Mina ska snart slå ut. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Åh det lät gott med en vecka kvar till semestern. Men att det är sommar kan man inte tro här idag, men det kommer säkert snart. Så vacker din bondpion är.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Så vakker den peonen din var. Riktig så fin! Håper du har noen fine dager.
  Klem Christina

  SvaraRadera
 5. Ljuvligt med pionblomning - finns nog ingen blomma som är lika vacker!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 6. Piontiden är så fin! Mina pioner har massor av knoppar, men det är bara Dillpionen som slagit ut än.
  Nog har vi ett konstigt sommarväder, men förhoppningsvis så blir det en fin juli när många har semester. Det är vi värda efter den kyliga starten på sommaren!
  Ha det gott!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 7. ... och snart blommar väl Sarah? Ser fram emot bilder...

  Må gott och njut i denna ljuva blomstertid!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...