torsdag 29 juni 2017

Bungecaféet

Fick med mannen på en utflykt häromdan, med ett par trädgårdsbesök på norra delen av ön. Bilder kommer i ett senare inlägg. Men är man så långt iväg, så måste man ju fika med, eller hur? 
Gamla rejäla Kaffestugan vid Bungemuséet fick det bli, hade inte varit här på så många år, men det står sig ännu tycker jag. 
Mazarinkaka, saftig och god! Inga tjusiga uppläggningar eller söta små kaffekoppar kanske, men hembakt och rejält på nåt sätt, och gott, både kakan och kaffet.
Turisterna verkar inte ha kommit ännu, för vi var tämligen ensamma, men så kom vi en liten stund innan stängning förstås. 


Man kan sitta under tak om man vill. 
Eller ute i solen, bland gamla byggnader. Och gillar ni historia så måste ni besöka Bungemuséet, som ligger precis bredvid Kaffestugan. Där kan man se hur människor bodde förr i världen, från 1600-talet och framåt. Det är längesen jag själv var där, får försöka och få till ett besök där snart igen. 

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att kakan och muggen ser ut att passa rätt så bra ihop med stället. Rustikt och rejält. Det behöver ju inte vara fel, bara det är gott!

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 2. Ljuvliga bilder. Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

  SvaraRadera
 3. Även om vi inte dricker kaffe så har vi faktiskt varit där för länge, länge sedan. Men då var det inte säsong och inte öppet, så vi hade egen lunchkorg med oss!
  Och jag kan tala om var ALLA turister var idag - i Visby på Jysk och Jula. Vi med, men vi tog oss snabbt därifrån.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Underbart att få fika där en liten stund helt allena...ser såååå mysigt och gotländskt ut :)
  Lite såna här små stunder man samlar i en ask till hösten, eller hur?
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...