fredag 9 juni 2017

Skönhet i det lilla

Jag brukar kunna plocka buketter av löjtnantshjärtan, kring mammas "minnesdag" den 23 maj, men inte i år, då fanns inte en enda utslagen blomma. Men nu har de äntligen slagit ut, alltså både senare, men även med mycket färre blommor, men det är väl den kalla våren som bär skulden till det. 


Men väldigt passande på fredagens tema Skönhet i det lilla, för är det här är små skönheter på nära håll! 
Jag gick länge och våndades lite över om jag hade klippt Klotrobinian för hårt, eller om den dött av torka, för först hände det ingenting, sen hände det ingenting... så där höll det på, det var en riktig nagelbitare, för jag vill verkligen inte bli av med det här trädet... Men en dag såg jag plötsligt små, små gröna skott, och nu växer det på bra! Kanske ingen skönhet ännu, men jag blir så glad att det fanns liv i den, och skönhet kommer ju inifrån sägs det och det stämmer ju bra på den här med! 


En annan som låtit vänta på sig är valnötsträdet, var lite rädd att det hade förfrusit sig av den kalla våren, men det kommer blad här med!


Önskar er en skön helg! 
Kram! 

10 kommentarer:

 1. Klotrobinian kommer ju så fint så. :) Är alltid lite pirr i magen innan bladen kommer, men den är tuffare än vad man tror.
  Löjtnantshjärtanen var sena hos mig också, men de är verkligen skönhet i det lilla.
  Trevlig helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Löjtnantshjärtat som brukar blomma så fint hos dottern ser lite maläten ut i år, kanske var det kylan, som ställde till det. Vackra blad på Valnötsträdet.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Du får gärna komma hit och röja lite också :) Har en alltför lummig trädgård hi hi...
  Nåja, ha en skön helg nu!
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera
 4. Ja, de kom sent, men godt! Skjønne er de :)
  God helg!

  SvaraRadera
 5. Löjtnantshjärtan är så fina. Jag hade en vit, men den har försvunnit i ogräset som jag inte rensar så ofta. Dina ser välmående ut och det är klart när du sköter om dem på ett bra sätt. Härliga bilder du visar!
  Trevlig helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 6. Löjtnantshjärtan är verkligen fina. Även här är de lite sena. Klotrobinian din ser inte så värst fin ut, det blir väl bättre med tiden. Formen finns där, det syns bra.
  Har sått Robinia och den största plantan är redan 40 cm, ljuvliga blad. Måtte jag ha växthuset färdigt till vintern, annars blir det svårt.
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Kul med träden. Har nog haft det extra tufft i vår men det tar de säkert igen under sommaren om de får vatten.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Det är så mycket som tagit stryk i år och jag har en klotrobinia som verkligen inte ser kul ut - trots att den inte är beskuren alls. Den var i perfekt storlek, men nu verkar det bara komma blad högst upp och längst ner. I mitten ser den helt kal ut. Men den får naturligtvis lite mer tid på sig, hela sommaren om det behövs!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 9. Hjärtana är underbara, särskilt hos de vita och de är älskade här också. Hos mig frös en hel del men lite blomning har det blivit.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 10. Löjtnantshjärtan, särskilt det vita, vill jag inte vara utan.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...