tisdag 4 juli 2017

En morgon i regn

Det här med bevattningsförbudet, vad gör det med en egentligen... Jo, man blir om möjligt ännu nördigare än man var innan. 

Det har faktiskt regnat en del sedan i midsommar. Inte mycket varje gång, jag har faktiskt tappat räkningen, men det kanske har kommit 5 mm vid säg tre, fyra tillfällen. Alltså inte jättemycket, men det har hållit trädgården vid liv. Tunnorna har fyllts på och jag har inte behövt använda kranvatten till att vattna. Gräset har fått sin en skjuts (dock kvarstår några kala fläckar här och var) och en giva gödsel vid ett par tillfällen när det har regnat, ja det gäller ju att passa på!. 

Några kommer säkert att säga att jag haft dåligt väder min andra semestervecka... men jag kommer inte att hålla med, jag vill ju ha regn! 

Nu visade väderappen att det skulle bli 4 mm i natt, men sen såg det mörkt ut (dvs sol) i 10 dagar framåt. Så jag passade på att tömma ur tunnorna en del i går kväll. Vaknade vid fyra och var uppe på toaletten, tittade ut och himlen var blå... suck, prognosen stämde inte den här gången heller alltså, och det första jag tänkte på var mina tunnor som nu var halverade, till "ingen nytta". Nej, visst gjorde det nytta där jag vattnade, men man blir lite snål med det vatten man har. Men sen vaknade jag igen vid sjutiden, av ljuv musik, regn! 

Nu kanske en "normal" människa hade vänt sig om och somnat om, vid ljudet av regn, för vad skall man upp och göra då? Men inte jag, det regnade på för bra, så där kunde jag inte ligga, utan jag rusade ner och ut, katterna såg ut som två frågetecken när jag rusade förbi dem, skulle jag inte ge dem frukost innan jag gick ut? Men nej, det hanns inte med, nu gällde det att passa på innan det slutade att regna... 

Väl ute såg jag att tunnorna var fyllda till bredden, härligt! Jag for runt och vattnade, och sen rotade jag fram allt jag hade i hinkväg, och fyllde dem för framtida behov. Jag sprang fram och tillbaka en god stund, innan jag kom in som en dränkt katt, och mina egna - torra - katter kunde äntligen få frukost. 

Ja, så kan en morgon också se ut, på bevattningsförbudets Gotland. I skrivande stund börjar regnet avta, men jag var precis ute och kollade - 10 mm, härligt! 

7 kommentarer:

 1. Hihihi... jag fnissade åt ditt infall och kände igen mig i beteendet. Precis så skulle jag gjort om jag varit i din situation. Många konstigheter har man (jag) visat upp för de forna grannarna i sin dar! Hoppas att du får mer regn men kanske helst på nätterna (som det alltid var förr) och sol på dagen så du kan njuta av din härliga trädgård fullt ut.

  Ha det gott!
  Sommarkramar från Eva-Mari som nu ska cykla ut i skogen och kolla efter sommarkantareller. Det du!

  SvaraRadera
 2. Skulle velat varit din granne så jag hade fått mig ett gott skratt. Fast eftersom jag också är en fruktansvärd trädgårdsnördså hade jag också vattnat när det regnar, så jag hade förmodligen sprungit omkring som en "våt katt" på min tomt. Men vi hade kunnat fnissa åt varandra.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Det är inte alls märkligt att man "jagar" vatten när det råder bevattningsförbud. Det måste vara oerhört jobbigt att inte få vattna som man vill. Här i min del av Skåne har vi inte bevattningsförbud men jag räknar antal mm som hamnar i regnmätaren ändå. 102 mm fick vi under juni. Aningen mer än hos dig...

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 4. Perfekt morgonsyssla! :) Många droppar små blir till... en fylld vattentunna!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Låter som en perfekt morgonsyssla:). Här har vi inga problem med att det regnar för lite, snarare tvärtom. Men på landet är det vattningsförbud.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Känns som ett stort Grattis är på sin plats! :) Vi är så vana att ta vatten för givet... Men det är riktigt torrt i rabatterna här också. Men jag konstaterar att våtbäddarna jag gjort har en bra balans trots torka ett tag nu. Kanske måste det bli framtidens melodi??!?!

  Förstår helt och fullt ditt agerande.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 7. åh men det finns något så fint i hur du spritter upp och tar hand om vattnet! <3 finns något så romantiskt i det!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...