måndag 31 juli 2017

Rosenrabatten

Äntligen kan jag visa er utslagna rosor, av alla fyra nya sorter som jag satt i min nya rabatt som får gå under namnet Rosenrabatten. Minns ni att jag beställde rosor i våras? 

...och att jag grävde en ny rabatt? 

...som såg ut så här i juni. 

... och idag ser den ut så här, med rosor, stäppsalvia och nävor. 

Gräset som jag köpte för nån vecka sen.  


...men nej, det var ju inte nävorna jag skulle visa... utan rosorna! 

Först av rosorna att slå ut var Desdemona, som enligt beskrivningen skall "bilda en tät, mycket frisk buske med ett brett och buskigt växtsätt med lång blomning". Nja, nu är det väl inte rosens fel kanske, att det bara blev en endaste ros, vilken redan har vissnat, och själva busken är mest som en pinne... Svaret är en av våra fyrfota vänner, som tyvärr hann förstöra innan skydd sattes upp... men den kommer väl igen får vi hoppas!  

Även klängrosen Alchymist har blommat med en stycken ros! Många fler blommor visar Leander upp, vilket stämmer mycket bra på beskrivningen "bildar snabbt en stor buskros", vilket den är på god väg att göra! Underbar ros måste jag säga! Blev först lite förvånad/betänksam över hur orange den var, det är ju ingen färg jag har i min trädgård precis... men den var läcker ändå, och efter några dagar bleknar den. Här kan ni se att det finns tre olika nyanser samtidigt, orange, rosa och vit! Gillar den starkt! 

Den ståtar i mitten av rabatten. 


Men det bästa spar man till sist heter det väl, och häromdagen fick jag se att Wollerton Old Hall slagit ut sin första ros! Alltså, den här rosen lär ni få se fler bilder på framöver... misstänker att den kommer att gå upp på topp-tre-favoritlistan... Och det finns massor av knopp i den, så ja, fler bilder kommer! 
Riktigt glad över min nya rabatt faktiskt, och inte sörjer jag Rosenhagtornet heller som stod här (även fast jag skänkte den en och annan tanke och hade lite dåligt samvete, tidigare i somras när jag såg sådana träd i blom...)

Sista dagen i juli, och i går kväll kom ett välsignat regn, dock bara 5 mm... Om jag räknat rätt så har det då kommit sammanlagt 46 mm i juli, varav 36 kom under den första veckan... Torrt alltså! 

5 kommentarer:

 1. Vilken fin rabatt! Stäppsalvia och nävor är så snyggt tillsammans med rosor. Och vilka rosor du har, två av mina absoluta favoriter. Leander och Wollerton Old Hall, lycka till med dem.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Oj så vackert och romantiskt. Härliga färger. Nävan gjorde sig ju toppen till alla fina rosor. Så snyggt! Nu blev jag lite inspirerad, ska ut och rensa lite. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Underbar rabatt - och den där Wollerton Old Hall vår riktigt läcker. Det är något med rosor vars knoppar är extra snygga.....
  Här fick vi till slut hela 10 mm´s regn igår kväll och i natt. Helt fantasiskt! Det var nog verkligen dags, för en del träd och buskar hade börjat fälla löv!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Den rabatten kommer du att älska! Och den sista rosen du visar, wow, vilken skönhet... lite pionlik liksom :)
  Jag har skickat regn till dig ska du veta, men inte vet jag vad jag gör för fel? Ska ta i mer ordentligt idag!

  Må gott!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Så bra det blev! Härligt med rosor som vill sig (minus beskärningen då). Wollerton och Leander hade jag också velat ha, men nu blir det inte fler Austin hos mig, de bara dör. Dyrt rosennöje kan vi sammanfatta det. Tur jag kan få njuta av dem via dig, så du får gärna visa fler bilder. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...