tisdag 18 juli 2017

Fruntimmersveckan

I dag har Fredrik namnsdag, och det innebär ju att fruntimmersveckan inleds i morgon, och flickorna måste ju firas med något gott, eller hur? Själv har jag inte ett endaste "fruntimmersnamn", men jag tipsar gärna om vad man kan bjuda på!

Veckan inleds med Sara, och då borde jag ju ha en bild på en Sarah Bernhardt chokladbiskvi, men det har jag tyvärr inte, så det får bli en Budapestlängd istället, med hallon som fyllning blir det en somrig bakelse. 

Åtminstone de Gretor och Margaretor jag har i familjen, är vansinnigt förtjusta i allt som innehåller choklad, så då passar det väl med en kladdkaka, kanske den här?
Johanna skall ha en riktig Jordgubbstårta tycker jag! 
Madeleinekakor till Magdalena och Madeleine. 

Brukar det inte regna på Fruntimmersveckan?  Nu kanske inte Emma vill ha regn på sin dag, men om man bakar en Regnbågskaka, så kanske det blir sol också? 

Kristina, Christina och Kerstin ligger alla tre på topp 15 vanligaste namnen i Sverige, så jag tycker vi bjuder dem på en stor tårta med sommarbär, recept här.

6 kommentarer:

 1. Inte ett enda fruntimmersnamn har vi, varken jag, döttrar eller barnbarn. Men jag skulle inte tacka nej till dina förslag på bakverk! Så gott ALLT ser ut! När kommer din bakbok ut???

  Må så gott!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Underbara bakverk, skulle vilja ha en för varje dag i denna veckan. Eftersom jag heter Margaretha så kanske det blir ett av recepten - tack för dem.

  SvaraRadera
 3. Underbara bakverk, skulle vilja ha en för varje dag i denna veckan. Eftersom jag heter Margaretha så kanske det blir ett av recepten - tack för dem.

  SvaraRadera
 4. Oj, så fina bakverk du visar! Ser så gott ut alltihop. Ingen namnsdag att fira här hos oss under fruntimmersveckan, men fika blir det ju ändå lite då och då.
  Ha det gott!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 5. Regnbågskakan får jag testa till min Emma därhemma :) Inspirerande kakor allihop och Budapest med något annat än clementinklyftor känns jättegott.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 6. Mums så gott det ser ut! Har flera med namnsdag denna vecka, så någon kaka blir det säkert. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...