måndag 2 oktober 2017

Tre träd till...

Orkar ni med tre träd till... det är vad jag har kvar att visa, i trädväg i alla fall. 

Träd eller buske, därom tvista de lärde...så även jag och min man. Hasselbuske heter det väl, men den är ju stor som ett träd i alla fall (ser mest ut som en grön massa så här på bild, ingen vacker syn, jag vet... 😁Här är vårt "glömda" hörn, här har stått en studsmatta så det är därför ingen plats som jag har prioriterat). Jag vill nog stamma upp den, men maken och jag är inte ense där. Han vill helt enkelt göra den mindre, eftersom det är en buske enligt honom... jag vill som vanligt ha stora träd, för jag tycker vår trädgård kräver det på nåt sätt... Och har den blivit så där hög så är det väl för att den kan det, och skall vara så... eller? Ni som säger emot får räkna med att få era kommentarer borttagna...😆

Plommonträdet, som även den tillför både gott och ont... Gott i fråga om skugga varma dagar, och så tycker jag det har vacker form, men så är det det här med alla dessa plommon som rasar ner och ruttnar... jag vet, det är dumt att klaga på för mycket frukt, när det finns folk som svälter.... men det här trädet levererar några otroliga mängder med plommon, på väldigt kort tid, så man hinner inte med att ta hand om dem. Det är som  stora vindruvsklasar över hela trädet, och grenarna hänger av tyngden. Och det är - med ett undantag nämligen i år!, varit lika mycket varje år!  

Sist men inte minst, min rönnsumak. Som egentligen inte alls är något vackert exemplar, och så skräpar den en hel del, och så alla dessa rotskott som gör att vi aldrig lägger om stenbeläggningen till något vackrare, det är liksom ingen idé så länge trädet står där, för rotskotten lyfter ju plattorna... Men jag resonerar som så, att vårt fula plåthus blir något mindre fult med ett träd precis bredvid... 
...och det är ju lite fint inifrån också med ett träd som snart blir härlig höstfärg på... Ja, ja suck, alla dessa träddiskussioner vi har i denna familj... Han vill ta bort, och jag stretar emot, "trädkramare" som jag är... 

8 kommentarer:

 1. Träd är ju fint och de skyddar ju mot både det ena och det andra också. Här där jag bor har vi massor av träd, men det är ju inte så konstigt. Jag bor ju i skogen! Många äppelträd har vi och syrener, körsbär, ask, asp, sälg, rönn, lönn, björk och så förstås gran och tall. Ni har ju lite mer fina sorter i trädgården så var rädd om dem du!
  Ha det fint!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Älskar också träd.De är trädgårdens tak,o tak tar man inte bort.Jag håller med dej,stamma upp Hasselbusken,tror den blir jättefin.

  Ha det gott,på din vackra ö.

  Kramiz Marianne

  SvaraRadera
 3. Träd är det bästa som finns i trädgården, det heter ju inte TRÄDgården för intet! Så stamma upp du bara, det blir säkert jättesnyggt!!Den där rönnsumaken, den är helt klart ett träd också. Och underbart snyggt.....(Jag har 4 stycken i olika storlek.)
  KRAM
  Susie
  Susie

  SvaraRadera
 4. Hassel är en art som är skyddsvärd, många djur och insekter drar nytta av den för mat och skydd. På jobbet är vi rädda om hassel och där vi måste ta ner beskär vi och låter buskarna skjuta nya, lite lägre, skott från basen.
  Och där har du min åsikt om hasselns vara eller inte vara. :) Att stamma upp den lite låter som en bra idé.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Här har vi på tok för lite träd! Javisst, vi bor granne med skogen så där finns det ju massor med träd men vår tomt saknar jag dem!
  När svärmor bodde här så fanns det en hel del träd här. Det har jag sett på foton. Men hon ville ha det lättsamt så hon tog bort träden och det mesta av alla blommor. Nu försöker vi återställa igen. Men stora träd är svåra att ersätta!
  Håll på dig och se till att få behålla alla vackra träd!:-)
  Önskar dig en fortsatt trevlig vecka!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 6. Så kul att läsa dina inlägg om träden! Det vill man ju ha många av:) Fastnade särskilt för ditt Prynadskörsbärsträd och Klotrobinia.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Svårt det där...jag som är van med öppna landskap på Öland tycker träden kryper på mig här jag bor nu. STORA bokar och ekar som suger ljus inomhus. Spara de som är vackrast är mitt tips :)
  Ha en fin tisdag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 8. Nu vet jag ju inte riktigt vad din man menar med att göra den mindre... Men en sak jag tycker är fult på riktigt är när man kapar ner höjden utan att ta hänsyn till växtsättet. Kanske inte syns med löv på men avlövat.... :( Hassel kallas buske men kan lika gärna bli små träd. Så uppstammning och viss föryngring låter som min melodi :)

  I England använder man gärna hasselgrenar till olika stöd för de växer så rakt. Kan det va något mannen gillar?

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...