fredag 29 juni 2018

En rabatt i ständig förändring


Läget ändras. Den så tidigare soliga Päronrabatten är inte längre solig, pga att alla träd vuxit sig så stora. I höstas flyttade jag bort fyra pioner härifrån, så nu i sommar har jag planterat lite nytt här. 
Häromdan tog jag även tag i att flytta två rosor till annan plats, kvar står här dock en Astrid Lindgren, som även hon skall få en ny plats så fort jag kommer på var...  
Vi kan väl kika tillbaka till år 2010, och hur det såg ut då i den här rabatten. Valnötsträdet var inne på sin andra sommar här vid mig. Det var en solig rabatt och daggkåpor, vallmo och kantnepeta trivdes. 
Samma rabatt 2011
2013

Och så här ser det ut nu, 2018. Jag har fått min lummiga trädgård som jag ville, men som sagt, läget för växterna ändras, och alla solälskare trivs inte längre här... Än så länge är den nya planteringen lite gles, men det tar ju sig som bekant. 


2012

2018
 
Från ett annat håll, 2010
och nu. 


Nu önskar jag er en trevlig helg! Själv laddar jag för ännu en visning, är ju med i Tusen Trädgårdar på söndag, mellan 13-17 öppnar jag min trädgård. Tyvärr är det inte så mycket som blommar nu, de försommarblommande växterna har blommat över, och de senblommande har inte kommit igång ännu... men ja, ja det är som det är 😏

6 kommentarer:

  1. Vakker... i år vi har så deilig utenfor... alt blomstrende og grønt...
    jeg har plant ny roser og jeg viser i blog senere.
    Hilsen til deg. God helg. Kos deg.
    Viola

    SvaraRadera
  2. Men då har du ju å andra sidan ett perfekt lund-läge nu. :) Känner igen det där att det förändras och växter behöver flytta. Lycka till i morgon!
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  3. Så lekkert med krukken i bedet. Spennende med bilder som viser utviklingen, og fint har det blitt! Ja, flytting av planter er vel et typisk gjøremål for oss hagegale. Jeg hadde den store flyttesesongen i fjor, og flyttet både peoner og rosebusker.
    God søndag!

    SvaraRadera
  4. Så är det... ..en ständig förändring som oftast skapar nya och roliga möjligheter. Fint blev det och jag gillar det frodiga som blivit.

    Hoppas du får många härliga besökare idag :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  5. Lycka till i dag också! Du får säkert många besökare som blir mycket inspirerade.

    Må gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  6. Glömde skriva att det är så roligt att se hur en rabatt kan förändras genom åren.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!