fredag 24 augusti 2018

Årets skörd

Det är mycket av allt i år känns det som. Mycket äpplen! 

Och mycket valnötter! Har ju bara haft som mest ca 10 stycken andra år, men i år går det inte att räkna dem, trädet är verkligen fullt, så fullt att grenarna nästan är tyngda av dem! 

För att inte tala om alla körsbär! De är både många och säsongen  har varit helt outstanding lång! Vi har ätit körsbär sedan i slutet av juni - vi  plockar och stoppar direkt i munnen, jag har bakat en hel del kakor och även gjort saft, och det är ännu en hel del bär kvar! Två månaders säsong alltså! 

Allting är det i och för sig inte mycket av. Det har inte varit något plommonår i år, och det tackar jag för! Ni som följt mig länge vet kanske att jag gillar mitt plommonträd för skuggan det ger, men plommonen kan jag vara utan. Inte för att de inte är goda, men de mognar så snabbt och sen trillar de ner i massor, och skräpar ner! I typ alla andra år vi har bott här har det varit plommonår, dvs trädet har varit helt fullt med plommon, det har nästan sett ut som vindruvsklasar av plommon så grenarna har nästan bågnat, så det är jätteskönt att det knappt var några alls i år! 
Vinbären torkade nästan bort, men det beror på att busken står allra längst bort i trädgården, och därför har jag inte vattnat den... Men en kaka hann det bli i alla fall, recept här. 

Och sen det här med att odla mat är ju inte riktigt min grej. Så här liten vitlöksskörd har jag i alla fall fått. Stoppade väl ner ett tiotal klyftor i jorden i fjol, och det bidde tre pyttesmå lökar, där alltså varje lök är ungefär i storlek som en vanlig klyfta...  
Trevlig helg! Här fortsätter målandet 😅

6 kommentarer:

  1. Ja sicket fruktigt år! Pärongrenarna går av här av all frukt :) Nu blir det en ganska härlig fruktträdgård på Öland som stundar...i år hinner jag inte skörda men hoppas allt har klarat torkan till nästa år!
    Ha en skön helg!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Härligt med god skörd, framförallt att kunna plocka körsbär sååå länge låter underbart. Jag är ett plommonfreak trots det du skriver. Hade 4 plommonträd på förra tomten för längre säsong :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att ha "lagom" med frukt och bär att ta hand om. Efter att vår tidigare trädgård i Stockholm gav en MASSA frukt så har jag tröttnat totalt. Så här har vi endast lime och vindruvor.....som dock ger MASSOR som måste tas om hand!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  4. Ja det är otroligt mycket av allting i år. Äppelträden hos dottern är överfulla. Mitt krikonträd har så mycket krikon, och vi gör inget med dem. Går och plockar fallfrukt flera gånger om dagen. Men det bästa är att det blir en massa björnbär.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  5. Åh vad härligt! Valnötter och körsbär som är så gott! :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!