fredag 31 augusti 2018

Hur rockaden blev

Hej från ett regnigt Gotland! Nu är minsann tunnorna fulla, när man inte behöver vattna mer... 😏 Tänk om de kunnat vara så här välfyllda i somras, när man som bäst behövde det! 

Här på framsidan har jag svart Nysrot, som jag köpt på en Öppen trädgård för många år sen, men det tog väldans många år innan den blommade! 
Något annat som tydligen tar väldigt lång tid på sig är min Höstsilverax Brunette, som står längst borta i hörnet här i Silverpäronrabatten. Den kommer alltid i knopp, men har ännu aldrig hunnit blomma. 
 
I fjol gjorde jag en rockad på den och Fläckflockeln för att Höstsilveraxet skulle få lite mer sol, för att se om det blev någon förbättring. 
2017

2018


Fläckflockeln hamnade här och den blev bra där tycker jag, den blommar och mår bra. 


Men höstsilveraxet, det vete sjutton om den kommer att blomma i år heller... va tror ni, slår den ut i år? Det är ju bara augusti än så länge (nåja, sista dagen...) i och för sig, men det känns ju som höst... Ja, vi får väl se! 

Den blev i alla fall fin där borta i hörnet, den smälter in bättre än flockeln som jag tyckte var för hög i jämfört med de andra. Ja, så man jag håller på...😏

 


9 kommentarer:

Team TrädgårdsFägring sa...

Mmmm, vi funderade på det där hur vi skulle göra men tänkte att TF är ju en länklista som lever en hel vecka så kanske man kan göra ett inlägg senare i veckan om "lökarna"? Men vi kan såklart göra som ditt förslag oxå :) Hoppas fler tycker till <3 Kram och ha en fin helg!

Sabelhagens Olivlund sa...

I år blommar den säkert får vi hoppas. Doften är magisk.
Du har så fina välskötta rabatter.
Kram Maria

Villa Ryttarängen sa...

Du har så fint i dina rabatter. Ingen av dom växterna har jag fast de kanske inte går här. Hoppas den slår ut. Kraaaam Pia

Solstrimmor sa...

I min lämnade trädgård hade jag också en Brunette som jag aldrig såg i blom. Inte så konstigt kanske i zon fem men hos dig borde den hinna?! En surtant kanske?

Ha en skön lördag.
Kramar från Eva-Mari

Hos Villa Fryd/ Charlotte Neve Grün sa...

Altid ser der så smukt ud i dine bede.
Det er så fornøjerligt at se.
Jeg kender ikke din blomst. Er ret ny i haven.
Men jeg stor elsker nye blomster og ny viden.

Klem og skøn helg
Charlotte

Carina sa...

De är ju senblommare de där silveraxen. Men turligt nog har de blommat alla år utom ett hos mig. De är väldigt frostkänsliga och det är nog oftast problemet. I förra trädgården växte de i en sluttning under höga lönnar. Där gick det alltid bra. Träden skyddade och kylan rann förbi... Håller alla tummarna!

Kram, Carina

Susie på Stjärnarve... sa...

Att inga växter är som dom ska i år är ju inget konstigt egentligen, men trist..... Min svarta nysrot har blommat varje år, men jag tycker inte att den är speciellt snygg så jag höll nästan på att gräva bort den i våras. Silveraxen däremot som brukar blomma otroligt varje år, den åkte visst iväg för jag kan inte hitta den längre - och den var stor! Men så kan det gå ibland.....
KRAM/Susie

HWIT BLOGG sa...

Min silverax är deppig och brun...kan nog bero på den varma sommaren tror jag! Men du bjuder på härliga bilder! Bara det :)
Kram från Titti

Kristinas oas sa...

Ja, som vi håller på...! ;) Håller tummarna att den slår ut hos dig i år så du får känna doften.
Kram Kristina