söndag 26 april 2020

Det spirar

Vad glad jag blev när jag plockade fram mina krukor som jag grävde ju upp och tog med mig från min förra trädgård i höstas när jag flyttade. Pionerna hann jag gräva ner i höstas, men resten fick bo under ett bord med presenning som skydd. 

Jag grävde upp två små rotskott från körsbärsträdet. Tänk om jag nån gång om ett antal år kan äta körsbär igen... Hoppas! 
Ja, det ser ju faktiskt lovande ut! 

Jag tog två stycken för säkerhets skull, och båda lever! Och så lite annat smått och gott i de andra krukorna. Får väl snart sätta gång och ta tag i min lilla trädgård! Premiärklippte gräsmattan igår. Tog väl en tio minuter, inklusive att ta fram den från förrådet och få igång den. Köpte den från förra ägaren och det är en eldriven, och den var lite klurig att få igång.   😉

7 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ja nog spirar det nu :) Så himla härligt...oj, 10 minuters gräsklippning, vilken lyx! Jag får nog räkna med en hel arbetsdag här! Puh!
Nåja, ha en skön söndag nu...
Kram från Titti

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Så gøy og kunne ta med seg noen minner fra forrige hage, gjør sikkert at du kommer til å trives ekstra godt i din nye. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

Villa Ryttarängen sa...

Åhh så kul. Här tar gräsklippning betydligt längre tid. Fast vi har ju åkgräsklippare. Kraaam Pia

Carina sa...

Härliga minnen att ha kvar och jag håller tummarna för fin frukt framöver.

Ha det gott! Carina

Solstrimmor sa...

Roligt när det vill sig! Körsbär växer väl ganska snabbt? Njut nu i din lagom-trädgård.

Kramar från Eva-Mari

Susie på Stjärnarve... sa...

Vad kul och bra att du tog med dig lite växter från förra stället. Precis så gjorde vi när vi flyttade hit - och även om en del växter här dött under dom 17 år som gått sen dess, så har jag kvar dom flesta.
TREVLIG HELG/Susie

Lena i Wales sa...

Ser lovande ut!
Här i Wales har vi klippt gräset sedan i mitten av mars, 3 gånger redan.
Märks att vi ligger före Sverige med vårens ankomst.
Ha det bra!