fredag 5 februari 2021

Att se bortom vintern

Men alltså - älsk på vädret nu! Jag minns inte riktigt, men det känns som det är många år sen vi hade riktig vinter här på ön, men det har vi just nu! Det är så rent och ljust. Och eftersom vi inte saltar här på Gotland, så är ju även vägarna vita. 

Idag var det långa skuggor när jag var ute på en friskvårdspromenad på förmiddagen. Skuggor betyder sol - och det gör ju inte saken sämre! Men broddar är ett måste, annars hade jag inte vågat gå! 

Sen -  när våren kommer, då har vi förhoppningsvis en massa härligt att se fram emot, i våra trädgårdar (och i livet övrigt kanske, när och om vi blir vaccinerade allihop...). Ja, för det här inlägget skulle väl egentligen handla om trädgård, eftersom jag gick på Trädgårdsfägrings tema för veckan - Att se bortom vintern

Men se, jag vill nog inte se bortom vintern ännu. Jag vill ha vinter, när den nu äntligen gör skäl för namnet, så låt den stanna ett tag till! Så ja, för en gångs skull (?) är jag  här och nu, och längtar väl egentligen ingenstans...Inte årstidsmässigt i alla fall!  


Oj, det här blev nog lite svamligt... men det får bli så denna gång. En kan inte alltid vara så himla korrekt och ordningsam, eller hur! 

Och om nu det här skulle var ett trädgårdsinlägg, så får jag väl lägga in en bild på min trädgård, som den ser ut just nu! Spåren i snön...

...görs av de här fyrfota vännerna, även om just den här damen inte vill sätta tassarna i det vita! 

Kram på er, och en trevlig vinterhelg önskar jag er! Gå och kör försiktigt! 

7 kommentarer:

 1. Jeg liker hver årstid, og setter stor pris på vinteren med mye snø. Tror en setter pris på forandringene i naturen på en helt annen måte om man har årstider. Bare sommer hele året, eller bare vinter hele året ville blitt utrolig kjedelig over lang tid. Jeg har også en katt som bare titter ut på vinteren og ikke liker snø på beina eller kuldegrader. Rare de dyra.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar ditt inlägg. Klart vi ska vara här och nu. Så vackert med vinter fast lite kallt. Men man kan ju inte både ha och äta kakan. Vill man ha vinter och snö får man ta den där kylan på köpet liksom Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Jag tänker att det är just pandemin som fått oss att vara mer här och nu och uppskatta det som finns runt omkring oss, vilket just nu är vinter och vackert väder. Tycker som du att det är så härligt med riktig vinter. Det var det länge sedan vi upplevde här i Norrköpingstrakten. Kram till dig och detsamma! /Birgitta

  SvaraRadera
 4. Håller med dig, vi har äntligen fått en riktig vinter med gnistrande snö, solsken och slipper gå i blöt snömodd. Jag gillar det.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 5. Vakkert og hvitt! Ja, det er jo sånn det skal være om vinteren. Er det sørpete mellomstadiet jeg gjerne kan hoppe over.

  God helg!

  SvaraRadera
 6. Gillar också riktig vinter för en gångs skull.
  Ha det gott
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Verkar som hela Sverige är snötäckt. Ser så vackert ut.
  Här i Wales är det grönt på marken. Idag grått och blåsigt och bara 2 plusgrader, inte alls inbjudande att ta sig ut.
  Skön söndag!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!