onsdag 16 november 2022

November äro grå

Till slut, så verkar november ha fattat att den är just november, och inte typ september. Temperaturen har gått ner till "normala" fem grader och det känns lite grått. Precis som det ska i november. Så nu får jag väl ändå tro att jag klippt gräset för sista gången. Det har jag trott de tre senaste gångerna, men icke, det känns nästan som jag klippt gräset oftare nu i oktober/november, än vad jag gjorde i somras. Ja, ja, tiden är ju ur led.  
Min hortensia Pinky Winky, den som inte blommade i år, har istället bjudit på väldigt vacker bladfärg, och än har inte bladen fallit, tack för det. 
Det har däremot bladen på aronian gjort, och det för längesen, så den är jag lite besviken på. Jag ville ju ha ett träd med vacker höstfärg, och det förutsätter ju även att bladen sitter på trädet och inte ligger på marken. Tycker jag men jag kanske har fel... 

Nu sitter där en massa bär kvar. Som man visserligen kan äta (efter frostknäpp) men det lär jag nog inte göra, det här med att sylta och safta är inte riktigt min grej. Så då blir jag lite fundersam, kommer bären att sitta kvar och torka in, eller ramla ner och kladda? Ja, ja, den som lever får se. Skulle kanske ha köpt en japansk lönn istället, som jag funderade på när jag valde träd. Typiskt mig, att efter funderande och velande slå till, men sen ändå bli fundersam om valet verkligen var rätt...  

4 kommentarer:

  1. I think all of us ponder at times - should I have bought the "other" whatever that "other" might be. But we did what we did - now time to let it go and move on to something "other".

    SvaraRadera
  2. Vet du... jag tycker Aroniaträdet är vackert! Och nog tar fåglarna bären?
    Glad november!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Hade en aronia i Stockholm på en ganska undanskymd plats - vilket jag var glad för. Här har jag ingen...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
  4. Det verkar ha gått från sommar till vinter i Sverige i år.
    Jag har ju varit i Spanien och missat den svenska hösten.
    Ingen snö här utanför Göteborg, ännu, men väl frost.
    Ha det bra!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!