söndag 20 november 2022

Novent

Har ni anammat uttrycket novent? Det vill säga att man adventspyntar innan det faktiskt är lagligt, det vill säga i adventshelgen...? Hm, själv brukar jag vänta till den helgen, hela lördagen håller jag på och donar och fixar, är helt slut, men nöjd, till kropp och själ när kvällen kommer, och alla stjärnor och stakar tänds i fönsterna... 

I går morse möttes jag av den här vyn utanför dörren.  Ett tjockt lager vit fin snö på möbler och buskar. 

Morgonpromenaden var så vacker. Okej, det var ingen sol, men allt det vita är ju så fint, jag älskar snö! 

Och det var väl någonstans där, som det plötsligt smög på mig en tanke, en lust, om att det kanske hade varit fint med lite ljusstakar i fönsterna...  

Så ja, det kan vara så att jag putsade alla rutor, och satte upp stakar och stjärnor... Men inget mer, jag lovar! Det andra tar jag nästa helg! 

Och idag... det kan hända att vädret gjorde att jag blev sugen på att baka lussebullar. Och nej, grankvisten på ljusstaken betyder inte att jag har pyntat resten av huset, den råkade bara hamna där, av "fototekniska skäl"... 😆  Och ja, man får faktiskt ta två bullar när de är färska. 

Nu får vi se hur länge det vackra vintervädret håller i sig. Prognosen säger ett par, tre dar till i alla fall. Jag har inga dubbdäck på bilen ännu, och cykla vågar jag inte, så jag lär få gå till jobbet, så länge det håller i sig. Men vad gör väl det när det ser ut så här? Till och med "tråkiga" Allégatan är vacker i vinterskrud. 

6 kommentarer:

 1. Draga mea,
  Sunt superbe pozele si decorul tau! Multumesc de invitatie... sunt delicioase chiflele! Garantez din priviri...! Si zapada e adorabila!
  Cele mai calde salutari,
  Mia

  SvaraRadera
 2. Ja snön lyser upp lite ändå. Mina planer på advent pynta i förväg blev inte som ja tänkt. Får bli nästa helg då. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Ja lite snö gör livet ljusare :) Dock hatar jag kylan och halkan...kanske det blir en vit jul? Vi får se! GOTT med lussebullar också!!!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Vad vackert! Förstår att du kom i rätt stämning för att tjuvstarta adventspyntandet och lite lussebullsbak. Det gäller att ta vara på tillfällena, nästa helg kanske snön är borta igen.

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 5. Den første snøen er så vakker og vi hadde sol i går :-))
  Det ser magisk ut på deg... Jeg elsker det. Og jeg håper vi har snø til jul og også å kunne gå litt på ski.
  Ja, denne uken skal det pyntes til advent.
  ren glede.
  Mange hilsener til deg fra Viola.
  Takk for dine vinterdrømmebilder.

  SvaraRadera
 6. Så vackert med snö! Den har lagt sig i ett tjockt lager här också :) Nej jag har inte anammat novent. Mest eftersom jag ser det på instagram i samband med klädda julgranar, orgier i hyacinter och amaryllisar. Det skär i hjärtat när jag försöker föreställa mig alla resurser som går åt för att producera de där mängderna som inte ens kommer hålla sig särskilt länge. Vad hände med måttfullhet? Men det är jag det ;)
  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!