måndag 1 augusti 2011

Augusti

Redan augusti - vad sommaren går fort...1 augusti och alla PER har namnsdag.
*Grattis Per*
Mina barndoms 1 augusti tillbringades på min morfars altan, gungande i hans Grythyttanstolar (som för övrigt nu står nere i vår källare, väntandes på att någon skall förbarma sig/renovera dom). Min morfar - trädgårdsmästaren - fyllde nämligen år den 1 augusti, och idag är det 105 år sedan han föddes. Från hans altan kunde man blicka ner i den stora trädgården, med ett trädgårdsland utöver det vanliga. Minns att det var väldigt skönt på hans altan - så lugnt och fridfullt - och det var nästan alltid fint väder!

Här är morfar och mormor (som föddes för 110 år sedan den 4 augusti) sittandes i sina trädgårdstolar, någon gång på 50-talet, alltså långt innan jag föddes. Kvinnan längst fram är min älskade mamma.


Jag har nämnt dom förut, mina dagögor, som alltså kommer från min morfars trädgård. Jag tänker ofta på honom när jag ser dom, vem vet, han kanske drev upp dom från frön en gång i tiden?
Oj, vad jag blev nostalgisk, kan det vara augustiluften som gör det? Troligen, augusti för mig är synonymt med slutet på något, dvs sommaren, vilket jag alltid tycker är vemodigt. Jag VET att det ännu är sommar en stund till (och nu har vi toppenväder!), men i alla fall så går det mot sitt slut, när hela naturen snart börjar förbereda sig för vila.

8 kommentarer:

 1. Lyckliga du som är ägare av "gamla" Grythyttemöbler, företaget har gåttt i generationer och nuvarande ägare är en gammal kompis till mig:-).
  Fina bilder av dagöga och vilket fint minne från morfar.
  Ha det gott
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Augusti ÄR ju slutet på sommaren, men det är en lång månad även det så än ska jag njuta av sommaren!

  Trots värmen vi har så tog jag också och bakade lite, strandliv kräver också gott fika om jag säger så. :)

  SvaraRadera
 3. Lyckliga du som fått ärva deras gamla grythyttanmöbler! Jag hade gärna tagit med mig mormor och morfars (båda födda 1906) möbler när vi sålde huset men de hade tyvärr gjort sitt =(
  Ha en go kväll / kram gittan

  SvaraRadera
 4. Härliga minnen från din morfar. Och vad kul att han var trädgårdsmästare. Söt blomma.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Den bilden på din morfar och familjen är så fin, den utstrålar det lugn som en gång fanns....och så gungar dom så fint i stolarna. En riktigt lycklig bild!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Å man kan blir nostalgisk för minsta lilla. Jag hittade en gammal fågelbok i källaren för nån dag sen när jag röjde. I den stod det min farfars namn och årtalet 1956 skrivit med sirlig text. Jag fick den av min farfar på 80-talet när han märkte hur intresserad jag var av fåglar. Jag blev helt handfallen när jag hittade den igen. Trodde jag varit korkad o slängt den bland alla mina flyttningar i livet.
  Önskar dej en skön dag. /Knatten

  SvaraRadera
 7. Inte svårt o göra reklam för denna fina ö,här finns ju så mycket fint o ta kort på,det svåra är o begränsa sej man vill ju visa allt.
  Ha en skön dag
  Kramiz Marianne

  SvaraRadera
 8. Härliga och ljuvliga bilder. Ja man kommer alltid ihåg hur bra allt var förr. Lugnt och stilla, vackert väder. Social liv och gott. Måste vara mysigt att ha kvar saker från förr. Hade gott..

  Kram Lisa

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...