onsdag 23 oktober 2013

Från frö till bord

Ja, kan ni tänka, jag har lyckats med min första sådd!  

Jag som inte är nåt alls för det här med sådd, tycker mest det är besvärligt och har ingen klok plats att ha de små plantorna. Men i våras fick jag för mig att jag i alla fall skulle prova i liten skala, så en gammal kakburk fick agera barnsäng åt de små liven, och fick stå lite "i vägen" (som jag ju tycker att de gör) på köksbänken Och visst kom det upp små gröna plantor...


...som sedermera hamnade i rabatten...
 
...och slutligen på mitt bord!
Om det var värt det, och om jag tänker göra om det? Nja, jag tror inte jag fick blodad tand precis, för dels är det ju det här med platsbristen inomhus, men sen hade jag ju lite bekymmer med vart jag skulle göra av plantorna utomhus också, jag har ju lite trångt i rabatterna. Men man skall väl aldrig säga aldrig...
 
Men i alla fall, astrarna har glatt mig nu i både september och framförallt i oktober när inte så mycket annat blommar, så de får faktiskt bli min favoritväxt den här månaden!
 

9 kommentarer:

 1. Vilken fin favoritväxt! Toppen med växter som man kan njuta av inomhus så här års! De pryder verkligen sin plats på matbordet/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Mina astrar frös tyvärr sönder i förra frostknäppen. Jag kommer säkerligen att så nya i vår. Platsbristen känner jag igen men den stoppar inte mig. Det brukar se ut som en smärre djungel här framåt april. Kommer bli perfekt att kunna flytta ut sådderna i ett växthus istället.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jättesöt! Det är så tacksamt med sen blomning. Så roligt att du lyckades så bra med sådden.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Fin bukett med Astrar och visst är det en tjusning med att kunna plocka in blommor även i slutet av säsongen. Kul att ha sina egna från blommorna betyder på något sätt lite mera då. Ha det bra och hoppas på en fin torsdag utan regn Karin

  SvaraRadera
 5. Så fina Astrar du har odlat. Visst är det lite stolthet bakom detta. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 6. Astrar är så fina just när det är så ont om annat blommande. Visst är det ett gissel vart man ska ha alla pyttsar och inte är det särskilt snyggt med fulla fönsterbrädor. men jag försöker stå ut och fortsätter att längta efter ett växthus:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Det är det där med platsen inomhus när man inte har ett rymligt fint växthus som så många har. Jag säger precis som du! Men det är väldigt, väldigt roligt när man får till det och jag har svårt att förstå att det av små frön kan bli så fina blommor som dina.
  Jag har snickrat mig en liten drivbänk som jag hade i våras och det var kul att så där och så slapp jag fullt med söliga små odlingar överallt här inne.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. En av mina favoritblommor faktiskt.
  Men håll med om att det var lite kul att driva upp dem... Känsla av rikedom!!
  Kram syrran

  SvaraRadera
 9. Det kändes välkommande att sätta sig till bord i ditt kök, ombonat trevligt med höst-aster på bordet. Ja vad ett litet frö kan 'ställa till det med', tyvärr finns inga aster hos mig.
  Ja tack gärna en liten kopp svart kaffe utan socker, kanske har du kvar nåt smarrigt
  bakverk. Vet att du är en 'hejare' på bakning, (inte jag).

  Men nu blir det tre-fika, får kika in i frysen och se om dotter Tina lämnat kvar nåt gott.
  Hon gillar att baka men nu har hon o killen rest igen, (Irland)
  Det får duga med skorpor det är också gott.

  Höstkram/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...