onsdag 2 oktober 2013

Beskärning - och plötsligt händer det!

 
         juni                                                    september
Som sagt, i lördags hade jag ingen inspiration alls, men i söndags spottade jag upp mig och tog tag i åtminstone några saker i trädgården. Det finns ju annat att göra än att flytta växter, som att klippa ner sånt som har blivit för stort till exempel, och det kräver ju inte så mycket tankeverksamhet så det fick det bli. Här hade det växt på bredden och tvären så man knappt kunde gå på gången. Trots att jag tyckte jag tog i förra året när jag klippte ner dem...
hm, men nu tog jag i ännu mer, och så får jag hoppas de skall hålla sig lite nättare nästa år. Men nu lär jag inte få se några schersminblommor nästa säsong heller...

Sen fick den vitbrokiga kornellen - som hade blivit enorm - en touch med sekatören också, se här på förebilden att den nästan är lika hög som valnötsträdet och purpurapeln. 
 
efter
Se så luftigt det blev mellan träden. Men - är det någon som ser nåt annat...? 
 
Jajamensan - plötsligt händer det! Rosen Louise Bugnet är borta och på hennes plats finns nu en vidjehortensia!

Idag fick jag nämligen ett litet ryck - vi skall inte kalla det för lust, men det hade varit frost i natt så jag var tvungen att ta bort Flitiga lisorna i blomlådorna, och när jag var färdig med det så gick det av bara farten. Eller fart och fart, gräva upp en ros tar lite tid, speciellt om det är en massa trädrötter i vägen...puh, men upp kom hon och nu får hon stå i en kruka och överlever hon vintern skall hon få en ny plats!
 

5 kommentarer:

 1. Jaaaa, du har skickat iväg Louise...
  Bra, du blir nog nöjdare med vidjehortensian där, dom är mycket vackra.
  Låter som du satt rejäl fart i trädgården igen.

  Tittar alltid på dina vackra katter i högerkanten varje gång.
  Själv har vi en Ragdoll som vi älskar något otroligt mycket.

  Hälsningar Britt

  SvaraRadera
 2. Så du har jobbat! Fantastiskt utan direkt lust, jag kommer mig knappt ens ut i trädgården:)
  Jättefint! Och vad gott det känns efteråt!
  Ha de gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas att jag också kommer att drabbas av ett sånt där ryck i helgen. Jag har en massa saker på vill/borde/måste-listan.

  Tänk så luftigt och bra det blev med dina beskärningar. Buskarna tappar ju dessutom sina löv snart och då gör det ju mindre att de är beskurna.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Härligt med inspiration! Utomhus blir det mest förberedelser för vintern här nu. Lite tråkigt kanske, men jag njuter av de vackra höstfärgerna och den härliga luften. :)

  SvaraRadera
 5. Har tittat ikapp mig och så många fina bilder du haft, det ser så lummigt och härligt ut och nu får det vila till nästa varv. Samma här, det är vilsamt när man liksom stängt till trädgården.
  Jaha, nej, jo, förra gången vi var ute och reste fick jag ju en kokosnöt i huvudet, men det är allt galet som hänt under alla år, så kvoten är nog inte fylld på länge än!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...