onsdag 16 oktober 2013

Min trädgårdsstil... fortsättning

  
Eller så är det så - som jag läste i en trädgårdstidning (man hittar mycket i tidningar och böcker...) att jag har utgått från den stilen jag har på inredning och kläder när jag "inrett" min trädgård. Medvetet eller omedvetet det vete sjutton, men tipset i tidningen var i alla fall att man skulle utgå från den stilen man tycker om i inredning och kläder när man anlägger sin trädgård.


Och vad har jag för stil då? Jo, den är ju ganska blandad...jag gillar ju att blanda gammalt och nytt i inredningen, jag gillar när det finns öppna ytor och inte blir för plottrigt, och jag gillar ljusa och dämpade färger, både i inredningen och när det kommer till kläder. Det får helt enkelt inte bli för färgglatt och för skrikigt.

...och öppna ytor har jag även utomhus
och gammalt och nytt, tja där kommer väl mormorsblommorna in, blandat med lite sten här och var.

Och det när det kommer till trädgårdspynt och pryttlar i trädgården, så vill jag ju så gärna, det ser så fint ut hos andra, när krukorna står där och trängs, men det är precis som att jag inte orkar med för mycket grejor, det får vara små stilleben/grupper här och var men inte mer...

Och så färgerna då? Jag faller alltid för vita, rosa och lila/blå när det kommer till växtfärger. Inga röda och orange, helst inga gula för den delen. Enkelt och inte för många färger och det stämmer väl rätt bra med mitt inredningstänk också, även fast jag inte har blått inomhus. Så nja, det där med färger stämmer väl inte helt heller, men ingen regel utan undantag.

4 kommentarer:

 1. Ett verkligt bra tips, harmoniskt inne och ute! Var på föredrag av Hannu Sorenström och han under några korta sekunder inne på, att man kunde ta inspiration av ett naturområde, eller utsikt, man tyckte om. Och ersätta vissa växter, men att de gav samma struktur åt bilden.

  Ha det gott!
  /Ruben

  PS Idag har visst alla bloggare tagit semester! ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du har fantastiskt fint inne som ute :)

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag lämnar en kommentar hos dig för att fråga om du skulle vilja göra mig en liten tjänst som skulle betyda såå mycket för mig!! Jag heter Sanna och är 20 år och bor i en liten stad utanför Stockholm, jag brinner för mode och skönhet (vilket du kan se i min blogg haha) jag deltar nu i Schwarzkopf tävling på facebook där man kan vinna en tävling om Sveriges snyggaste hår! Jag skulle vara evigt tacksam om du ville rösta på mig och kanske även lämna en kort motivering om du gillar mitt hår! Kram!
  https://hairicons2013.com/sv/entry/87/


  / WWW.FASHIONJOINT.SE

  SvaraRadera
 4. Ditt hem är lika väl sammansatt som din trädgård... tycker jag!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...