söndag 3 november 2013

Målning pågår

Joråsåatt, här målas det för fullt. Och vad är vitsen med det undrar ni kanske, jo det skall bli vitt sen (nu var jag finurlig va?)! 
Nu är det ju inte bara att måla när lusten faller på, utan det skall ju flyttas möbler först hej och hå. Så jag tar halva vardagsrummet i taget. Förra helgen började jag med soffrumsdelen, och allt möblemang skuffades in i matsalsdelen.
Sen är det ju inte bara väggarna som skall målas, det var ju lika bra att ta taket också, golvlisterna, och elementen, fönsterbrädorna och så blev det visst lite till. Det är ju bäst att smida när järnet är varmt måla när färg och golvpapp är framme. Så ett par byråer fick sig en liten uppfräschning också.
 

Den här helgen är det sidbyte, allt i matrumsdelen förpassas till soffrumsdelen. Gårdagen ägnades åt förflyttning, maskering, spackling...detta underbara underarbete... not. Men katterna tyckte i alla fall att det var jätteskoj med all golvpapp som skulle vikas ihop... 
 
SÅ. Idag blir det tak- och väggmålning igen! DET är i alla fall skoj stimulerande eller ja, det blir fint och man ser resultat och DET är i alla fall roligt!

7 kommentarer:

 1. Spännande, så roligt att få nytt och fräscht även att det är en del jobb.
  Roligt att få ser hur det blir.
  Ha det gott och måla lugnt
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Ett underbart inlägg, ler med hela ansiktet när jag ser hur uppskattad din sysselsättning är hos de fyrbenta små liven som tycks delta med största iver :)
  Ha en bra dag.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Ojoj här händer det grejer! Och missarna mitt uppe i alltihopa också^^ Hoppas de håller tassarna borta från färgburken så du inte får ett oönskat mönster på både golv och väggar ;)

  SvaraRadera
 4. Vilket jobb.
  Men det kommer att bli superfint och frächt.

  Ha detgott

  SvaraRadera
 5. Värt allt jobb när man ser slutresultatet sen. Bra jobbat! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 6. Gubben min älskar att måla, men sen är det ju det där med underarbetet.....det är inte kul!
  Jag skulle aldrig greja det, jag har inget tålamod alls. Så jag håller med katterna dina, det är helt klart roligare att leka!! *fniss*

  SvaraRadera
 7. Min första reaktion var : usch vad mycket jobb ! Förarbetet är viktigast men tråkigast, att måla eller tapetsera drar med så mycket mer så man måste verkligen vara på 'G' för att orka. Men när allt är klart så är känslan den stora belöningen, då sjunger du hur nöjd nöjd nöjd du är.
  Men katterna har det roligast, känner igen samma beteende från våran Sixten.
  Lycka till/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...