måndag 19 maj 2014

En rockad i trädgården

...mm, vilka härliga dagar det har varit, och jag har fått en hel del gjort i trädgården. Hm, ser nu att trädgårdsmöblerna som brukar stå här nere i trädgården inte hunnit fram, vilket jag hade tänkt göra den här helgen, men det var nog för att jag började flytta perenner istället... och ni som håller på med trädgård vet nog vad jag menar... Man gräver och flyttar och byter plats och hoppsan - då måste jag ju flytta den där, och hm, vart skall då den någonstans -  ja så håller man på. Jag hade riktigt huvudbry ett tag och visst slutade det med att några växter hamnade i  krukor i väntan på att jag skall hitta den ultimata platsen...


Här i Päronrabatten tex, hade det blivit lite trångt och rörigt med för många småbladiga växter, det är snyggt att blanda stor- och småbladiga för de storbladiga "lugnar" ner intrycket. Funkian som stod där förut har bara blivit mindre och mindre de sista åren, så den tog jag bort, flyttade dit en annan funkia, och aklejan som brett ut sig nåt enorm fick flytta till en annan rabatt, för att den här funkian inte skulle gå samma öde till mötes. Tyvärr blev de små tulpanerna lite tilltufsade i flytten men å andra sidan var de dränkta av akleja innan så då syntes de inte alls... (på bilden ovan ser ni en liten del av hur det såg ut innan). 

Ja, det är väl inte optimalt att flytta tex akleja som är i knopp, men nu fick det bli så. Det är ju nu när växterna börjar "röra på sig" som jag kommer på vad jag borde ha gjort i höstas.... Men så går det när man inte gör det direkt, hösten är ju en mycket smartare årstid att flytta växter på. En riktig rockad blev det i alla fall, jag tror fem olika rabatter var inblandade i ommöbleringarna jag gjorde... ;) 

mm, älskar verkligen den här färgen på de här tulpanerna, Violet Bird!

Och så har gräset fått sig en omgång med Stroller. Syns kanske inte jättetydligt på den här bilden för det var nyklippt när jag tog det, men det är väldigt mycket ogräs! 


Och så måste jag visa hur fin min kinesiska buskpion Da Hu Hong är nu. Tycker den blev ännu vackrare nu efter att vi grusade här. 

Ny arbetsvecka... längtar redan till nästa helg...

7 kommentarer:

 1. Din kinesiska pion var helt fantastisk! Och precis som du säger, den syns på ett helt annat sätt nu och gör sig otroligt bra mot gruset!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Åhh vad fint med den kinesiska pionen där i gruset. Snyggt också med stenar i rabatterna. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Underbar pion!
  Jag längtar också redan till helgen men det är väl bara att gilla läget med några vardagar först.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder. Kom att tänka på att vi även är "stenrika" får nog placera ut en del.
  Ha det så gott

  SvaraRadera
 5. Min plan var att fortsätta efter jobbet med den lilla rockad jag håller på med, men vädret ville annorlunda. Nu håller jag tummarna för bättre väder imorgon. Helgerna räcker liksom inte till.
  Spännande med alla dina växtflyttningar. Hoppas att växterna klarar det bra.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Så vackert och lummigt du har det. Gillar kullerstenen som möter de släta stenarna. Visst är det ett himla pusslande med växterna nu. Här står flera backar med nyinköp som väntar på den ultimata platsen, men det är ju i alla fall bra planteringsväder. Ömsom sol ömsom regn. Till och med rejält med åska på eftermiddagen idag.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 7. Åhh fy tusan så vacker kinesiskan är. Hur och var har du köpt den, beställt ?
  Hoppas jag får någon timme över på våran Gotlandresa i juni, vill då gärna se din trädgård och dig förstås.
  Må gott/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...