onsdag 3 december 2014

PaketkalenderNu är vi igång med paketkalendern, sedan några dagar. För några år sedan bytte jag ut den broderade varianten mot denna. Det var inte helt populärt kan jag säga, det skall ju vara som det "alltid" har varit... Det kan inte vara helt lätt att växa upp med en mamma som vill ändra lite på traditionerna ibland, hoppas det inte är alltför traumatiskt för dem...

Själv växte jag upp med en paketkalender som såg likadan ut varje år, så långt tillbaka som jag kan minnas och ända fram tills jag flyttade hemifrån- ja det är sant, så bortskämda var vi ;) Så är det, man kan inte sluta med detta om man har börjat!

Vi hade ett broderat alster som hängde på dörren i köket. Den var blå och långsmal och när dagarna närmade sig jul fick man stå på en stol för att nå (ja, inte de sista åren förstås *hihi*) Vi är tre syskon, så man fick öppna var tredje dag, men de två som inte öppnade fick ändå samma innehåll som den som öppnade, för mamma hade en liten gömma i skåpet (riktigt så generös är inte jag, mina barn får ett paket varannan dag).

Det var faktiskt oftast något godis i paketen, trots att mamma var så förståndig de övriga månaderna med lördagsgodis, så fick vi dispens under december månad. Det kan jag i och för sig förstå nu i vuxen ålder, för jag försöker att hitta på annat än godis, men det är inte lätt, och till tre barn!

4 kommentarer:

 1. Jättefin paketkalender, ja det gäller att hitta på vad det ska vara i alla paketen också, inte lätt!
  Önskar dig en fin kväll...
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 2. Jisses att du bara hinner med, men jag förstår att barnen uppskattar detta.
  En riktig fin paketkalender blev det, det ska vara spännande ända fram till julafton.
  Ja så många minnen som ploppar fram när man tänker på julens traditioner, alla har vi olika.

  Kram. må väl/ Eva

  SvaraRadera
 3. sooooo süß!!!!! liebe grüße von angie

  SvaraRadera
 4. Paketkalendrar har jag inte vuxit upp med, inte heller mina barn fast de är lika "gamla" som du. Däremot har jag sytt kalendrar till mina fem barnbarn + tre bonusbarnbarn och när jag skulle ladda dem första året (som jag så oförståndigt lovade) så höll jag på att gå på knäna! Snacka om att binda ris till sin egen rygg! Mycket godis, hårsnoddar och russinpaket gick det åt för de flesta var i den åldern. Nu sköter föräldrarna laddningarna men till nästa jul måste jag sy två till för nya bonusbarnbarn som kommit... håhåjaja! För lika, det ska det vara.

  Njut av den här tiden när barnen är små!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...