fredag 21 april 2017

Månadsbild april

Dags för månadsbild igen, och om man anstränger sig kan man ana en liiten förändring från förra månaden. Aningens grönare på buskarna... aningens grönare gräs även om just gräset alltid är en sorglig historia här hos mig, åtminstone innan det kommer igång på riktigt (läs fylls ut med ogräs...hm...). Det blir liksom aldrig någon ordning, när man har hundar som springer sönder det totalt... vi har ju inga hundar som trippar omkring direkt, det är ju mer "formel 1-fart" på dem... 

....men några små blå scillor har vi här, mitt i det gräsliga gräset...😏

...och går man nära träd och buskar ser man att det händer grejer! Här min rödlönn med söta små blommor innan bladutsprickningen. 
 Magnolia och rosor... 
...och syren som börjar "röra på sig". 

...och här står det två marodörerna, som egentligen vill ut och röra på sig, läs springa sönder gräsmattan...

10 kommentarer:

 1. Det gör inget med gräsligt gräs :) Det har jag med och BARA en katt...
  Jamen det börjar spira, lite lite. Idag full storm här i Blekinge! Märkligt väder måste jag säga...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Helt underbart att det börjar spira på riktigt! Ja inte hos mig än, men lite värme nu så lär det gå i en rasande fart.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Sötnosar:). Älskar det gröna skimmer som är nu.
  Ha en fin helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Tänk jag hade fått för mig att ni haft varmare än vi och att buskar och annat kommit ännu längre. Här infann sig en kluven känsla av att ha -7 under natten och behöva klippa gräset på dagen..

  Det är nu man kan stanna upp och titta nära på knopparna och det förunderliga som händer :)

  HA en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 5. Jag hare inte heller nån riktig gräsmatta! Mer ogräs och mossmatta! Men det är grönt och det är huvudsaken :D

  Våren är verkligen trög i år. Åtminstone med den där riktiga vårvärmen så man kan gå i T-shirt!

  Ha en skön fortsatt helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
 6. Visst är grönskan på gång och knoppstadiet tycker jag är bland det finaste. Det blir i all fall ingen mossa där gräsmattan används alltid en tröst;D. Här är det rabatterna som blir helt maroderaderade innan av små hönsfötter innan växtligheten orkar upp. Har en sorglig historia att få ordning på dag.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Såhär tidigt på våren ser vår gräsmatta mest ut som en mossmatta, men gräset brukar hitta fram. Det är mycket som växer och blir grönt, såg igår att lönnen och syrenen har stora bladknoppar, snart blir det härlig skir vårgrönska.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 8. Ja, nog vill man tycka att det blir lite grönare för varje dag. Och det är ju säkert så! En vecka till, sen är det maj. Härligt med alla knoppar som väntar på att brista. Snart får vi belöning för vår rastlösa väntan!

  SvaraRadera
 9. Nog är våren på gång, men det går ju förfärligt sakta i år!
  Det blir nog en explosion om någon vecka om värmen kommer. Då tycker vi att det går för fort istället... Aldrig är man nöjd! Jag längtar så efter lite värme nu och som tur är så får jag åka på en veckas sol och bad om ca en vecka.Det blir som en rivstart på sommaren för mig!
  Ha en fin dag!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 10. Det är klart att hundarna har vårkänslor och vill springa - fort! Det vill säkert katterna också, men dom springer ju bara fort när dam jagar eller jagas!!
  Har varit ute och fixat i växthuset idag för i morgon ska vi göra en blixtvisit på fastlandet. Fram och tillbaka samma dag, kommer förmodligen bli jättejobbigt. Men man får trösta sig med att vi ska inte till Stockholm i alla fall.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...