tisdag 25 juli 2017

Några nyheter hos mig

Det blir inte så mycket nyinköp vad gäller växter numer. Har helt enkelt inte plats, om inte fler rabatter skulle grävas förstås... men det är inget man orkar med nu i sommarvärmen (?) ändå. Men i kruka kan man ju ha perenner också, och så fick det bli den här gången. För plötsligt stod jag där framför en planta, som jag haft på "vill-ha-listan" ett tag. Det gick som det går ibland, man dvs jag köper plantan ändå och tar problemet med placeringen vid hemkomst. Och nu blev det alltså ingen annan råd än att placera den i kruka. Så håller vi tummarna för att den klarar vintern. Jag talar om denna skönhet: 

Vildkaprifol Serotina

Sen har faktiskt ett par gräs hos mig (som stått i kruka ett par år) dött... ja, det är trist men det har ju varit samma problem där, med platsbrist samt att jag inte får dem att passa ihop med något annat någonstans. Nu hade de fina exemplar i plantskolan, och den här kunde jag inte gå förbi...

Miscanthus sinensis Gracillimus

Nu var det ett så stort exemplar, och lite plats fanns i nya Rosenrabatten, så jag delade av en bit och petade ner där också. Så får vi se om den skall stå kvar där, eller om det blir flytt så småningom. 

5 kommentarer:

 1. Vildkaprifolen blir ju så stor med tiden. Den är verkligen fin. Jag har plats men tycker att perennerna har blivit väldigt dyra. Skulle behöva en upprustning i ela trädgården. Phu! Fast inte nu. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Du får säkert plats med kaprifolen nånstans! Läser om dina nävor. De är allt en välsignelse! Jag har två i kruka på balkongen, till och med där trivs de! Du har så rätt om lilla pallen, perfekt att sätta fötterna/benen på:)

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Ja det var ett bra val, för den har jag också, vildkaprifolen. Den är nu ca 7 år och växer sig större för varje år, jag har bara naggat på den på våren men nästa gång blir det 'mer klippning'. Det tog några år innan den ville växa som jag vill och något år fick blommorna ohyra men jag sprutade inget på dem.
  I år har den överträffat sig själv, sköna dofter morgon och kväll eller mulna dagar. Så jag tror att även din kommer ge dig blomningsglädje.
  Lycka till och må fint/ Eva

  SvaraRadera
 4. Glömde nämna att kaprifolen kommer givetvis att fälla överblommat, så om du inte vill ha 'skräp' precis framför ingången, tänk logiskt.
  Men givetvis vet du redan om detta Gunilla.
  Eva

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig doft du kommer få i trädgården :) Kaprifolen är levnadsglad så den kommer säkert fungera i kruka ett par år. Men jag gillar din ståndaktighet - önskar jag var där ;)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...