söndag 14 oktober 2018

Topp och flopp

Topp och Flopp är veckans tema i Trädgårdsfägring. Ni som följer min blogg sen förut, vet antagligen att jag är svag för pioner... Tre av mina favoriter kommer här, vi kan ju kalla dem TOPP  3:
 Kan man bli annat än charmad av Coral Charm? 

Do Tell är ljuvlig i färgen och är lite sådär busigt rufsig inuti! 

Och en helt vanlig fluffig ljusrosa pion kan väl aldrig vara fel, här Shirley Temple! 

Men flopp då? Kan en pion bli en flopp, är det ens möjligt.... Nej, precis, inga floppar där inte. Men om det kallas flopp när jag gräver upp växter som jag inte orkar med längre, då kan vi göra en lista på dem: 
Silverarv, rosenplister, bergormrot, vitpytta... De är ju söta allihop, men tar fullständigt över vilket jag inte orkar med i längden! 

Rosen Nina Weibull var ständigt sjuk i svartfläckssjuka så hon åkte i soporna... 

Sen finns det ju dem som har självdött. Buddleja bland annat, den frös alltid ner så den tröttnade jag på. Lupiner, som är ett ogräs på fastlandet, dog ut här hos mig....😳

Och så finns det dem som helt enkelt inte duger, det kan vara färgfel, som tex dagliljan här ovan, den fanns i trädgården när vi flyttade hit, men var orange, och tyvärr det går helt bort... 

Men åter till pionerna... Har faktiskt grävt upp och kastat en pion en gång. Den här Bowl of Beauty fick en sjukdom och tynade bort. Ersatte den med en likadan, och trots att jag bytte jord så blev även nästa dålig. Konstigt, kanske inte fick bort all jord, att det fanns lite av det sjuka kvar. 
Men nej någon flopp vill jag som sagt inte kalla det, var nog bara en tillfällighet att just den här blev sjuk. För fin är den, vacker och ljuvlig så någon flopp är den definitivt inte! 

4 kommentarer:

 1. Jeg elsker både pæoner, roser og tulipaner.
  De er alle skønne på hver sin måde.
  Er spændt på om mine pæoner kommer til foråret.
  De blev flyttet midt i heden i sommers da vi byggede om.......

  Klem
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Pioner är en favorit hos mig med. Underbara allihop. Min Shirley är inte lika rosa som din. I år blommade de över allt för fort.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Pioner är favoriter även här. Jag är väldigt svag för enkla så Coral Charm blev en favorit. Vilken ljuvlig färg. Men dina dubbla i din topp 3-lista är inte fel dom heller. Shirley Temple är ju som en riktigt gräddbakelse. Synd med din Bowl of Beauty. Förmodligen fanns sjukdomen kvar i jorden. Vitpytta håller jag med om. Skulle ta bort min i somras men det blev inte av så det blir nästa år istället. Den invaderar verkligen.

  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Anita

  SvaraRadera
 4. Nu önskar jag att jag hade lite färre träd och fler pioner. Visserligen har jag några stycken men de blommar dåligt i skogens mörker. Coral charm är fantastiskt fin.
  Ha en fin vecka / Lotta

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...