onsdag 31 oktober 2018

På tapeten

Det känns som att tapeter är lite "på tapeten" igen. Åtminstone om man tittar i inredningstidningar och på sociala medier. Och fler och fler tapetserar hela rum, inte bara s.k fondtapeter. Jag är inte där, ännu kanske jag skall tillägga. Jag gillar att ha lugna enfärgade väggar och så bryta av med en vägg som är tapetserad. Jag kanske är omodern men då får jag väl vara det då... 
Har ju visat mina tapeter förut men nu kommer de igen, i ett samlat inlägg. Sånt man tar till när man har blogglust men inget nytt att visa. 😆 Här är i alla fall min nyaste tapet, Ralph Lauren Lóasis Pearl Grey. Den är så lugn i sitt mönster och färgen att man egentligen skulle kunna ha den i hela rummet. 
Vilket jag inte skulle orka med, med den här tapeten med stora magnolior på, Decor Maison Magnolia Pink. Men på en vägg är den ljuvlig tycker jag!  Den finaste tapeten vi har enligt dottern som bor här och det är ju skönt att hon tycker det! 

Likaså den här som vi har i gästrummet, Boråstapeter Memories Oriental Brocade, som vi har på en vägg och de övriga väggarna är vita. Den skulle göra det här lilla rummet ännu mindre om man hade den på alla fyra väggar.
Fondvägg i vardagsrummet, övriga väggar målade i vitt. 

Den har vi haft i många år, minns ej namnet. 

Den här väggen visar jag sällan i bloggen, vår kontorshörna med en rosa vägg in mot badrummet. Mild men ändå "händer" det nåt på väggen. 

Minns ej namnet på den heller. Det syns nog inte så tydligt, men den är reliefmönstrad. 




Kökstapeten, Selma från Sandbergs, har vi faktiskt runtom hela väggen, men den är ju bara halv, eftersom vi har väggpanel på halva väggen. Men mönstret är väldigt diskret och skulle lugnt kunna vara på hela väggar. 

Sist ut är tapeten i hallen, Morris & Co Seaweed Silver, här mot övriga väggar i vit råspont. 


För 8 år sen skrev jag också ett inlägg om tapeter, där finns det bland annat några bilder från hur det såg ut i vårt hus då, om ni är nyfikna! 

4 kommentarer:

  1. Åhh så smakfullt och fint det är hos er. Gillar allt. Stolen i kontorshörnan är underbar. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Den sista bilden visar hur viktigt det är att inte bara tänka på hur tapeten ska passa rummet den ska vara i, utan också det man ser bakom. I det här fallet ett rum! Den enda jag inte gillar är faktiskt den blå i gästrummet, den är alldeles för mycket 70-tal för mig - som en annan var med om när det begav sig! *fniss*
    Sen till din visning av trädgården. Hade jag vetat om den hade jag garanterat dykt upp, så om du ska ha visning 2019 så får du maila mig och tala om det. Jag vill ABSOLUT INTE missa det igen!!
    KRAM OCH TREVLIG HELG/Susie

    SvaraRadera
  3. Så fint med alla tapeter. Blir lite sugen men har själv bara vita väggar och tycker det är mycket lugnt och sätter färg på annat. Men man vet aldrig.

    SvaraRadera
  4. Vi gillar ju både färg och tapeter, men jag håller mig gärna till en vägg när det gäller stormönstrat. Minns fortfarande kökstapeten från barndomen: blå stora medaljonger...
    Kram Kristina

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!