söndag 6 november 2011

En liten reflektion...

...så här på söndagskvällen.
Vi har varit i Stockholm över helgen. Vi åkte i går morse och hem idag på eftermiddagen. Makens son har gift sig (i hemlighet - och i  Las Vegas av alla ställen!) men middagen tänkte dom inte snuva oss på i alla fall =) så vi var hembjudna på middag hos brudens föräldrar. Jättetrevligt!


Nåväl, reflektionen handlar om själva resandet. Vet ni att det tar lika lång tid att åka till Stockolm som att åka direktflyg från Gotland till Rhodos. Ja, faktiskt! 3,15 med gotlandsbåten och ungefär lika länge med flyget till Rhodos. Sen med bussar och väntan blir det ju längre förstås. Resan idag tog 7 timmar från start i morse tills vi var hemma, och resan från Rhodos tog lika länge, från att vi lämnade hotellet till vi var hemma. Tja, lite roligt att jämföra. Det är ju inte mycket man kan göra åt restiden när man bor på Gotand. Men vi har ju så mycket annat och jag skulle inte vilja bo någon annanstans. Tur man är hemmakär också, så att det inte blir så ofta! Eller så blir man hemmakär på grund av att man bor så är  - vad vet jag?

6 kommentarer:

 1. Inte dåligt att gifta sig i Las Vegas!!
  Jag har också tänkt så när vi åker till Kroatien med bil, 240mil. När vi kommit till Köpenhamn vilket tar ca tre timmar från Göteborg, är det samma tid som det tar att flyga dit (till Kroatien) ca 2,5 timmar. Intressant reflektion.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Javisst, kan man undra varför det tar så lång tid att förflytta sig här hemmavid :)
  jämfört med en flygtur till ngt europeiskt land.
  Skönt att få bo på en plats där man trivs!

  Må gott!/Bea

  SvaraRadera
 3. Härligt att få bo på en ö. Min son ska till Las vegas när han fyller 25 så vi får väl se vad som händer...

  SvaraRadera
 4. Det tog kanske inte mycket längre tid att flyga till Las Vegas?
  Borta bra men hemma bäst, men klart man måste ställa upp på sådana "fester".
  Sen är det ju INTE konstigt att en annan som rest en del utomlands- ALDRIG varit på Gotland.. Man kan väl skylla på att det är både krångligt o dyrt. Jag blir dessutom alldeles för lätt sjösjuk.. Men du o Susie visar sååå mycket fint därifrån så det får nog bli ändå.
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 5. Personligen tycker jag att just det där med att det är lite krångligt (och dyrt) att ta sig hit är en del av tjusningen med att bo här. Det kommer inte så mycket "konstigt" folk hit. Titta på Öland hur det ser ut nu för tiden efter brons tillkomst!
  Jag blev faktiskt lite oroliga när det började snackas om att öppna en färjelinje mellan dom baltiska länderna och Slite, hu så hemskt.....

  SvaraRadera
 6. Hej du Gotländskan! Inget bakande blev det idag. Jag fixar nog en sallad och lite gott matbröd istället. Tack för goa kommentarer.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...