söndag 16 juni 2013

Å så var det de här med namnen...


 
Nu är det redan dags för namnfrågan.... I kullen finns två hanar och innan varken vi eller valparna hann blinka så fanns det namnförslag från dem som skall ha de två hanhundarna. De kommer att heta Caesar och Zeus. Jaha, och hur gör vi nu då...? Vi brukar ju ha en kullbokstav och skall vi då välja C eller Z? Inga lätta bokstäver precis... Alltså finns det ens några roliga och fina namn på dessa bokstäver? Eller skall vi välja ett tema där både Zeus och Caesar passar in...ja ni hör det är stora beslut på gång =)
 
Så har ni mina goa bloggvänner några roliga och fina namnförslag på C eller Z eller något tema?  Jag har det i alla fall inte, och vi behöver tre tiknamn...
Hanen som vi kallade för Lill-Bus kommer att heta Zeus

Caesar (och vi som tyckte han såg ut som en Snobben)

13 kommentarer:

 1. Åh, de små liven... så söta! Jag vet precis hur gott de luktar! Namnförslag, ja... kanske Cleo, Cinnia och Cikoria? Förslag i all hast, ni får säkert massor av bra!

  Lycka till med valparna.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Men så söta, tur (haha) att vi redan har huset fullt av både
  hundar och katter.. När vi köpte vår schappistik, för drygt
  11 år sedan, så hade hennes uppfödare döpt alla valparna
  efter olika likörer och drinkar! Så Cinzano/Cinzana är
  ett förslag... lycka till
  önskar Marie, en läsare från Visby

  SvaraRadera
 3. Och här sitter jag och smälter bort när jag ser dom gosiga små valparna!
  Du milde så söta! Och namn måste vara besvärligt.
  Både Cesar och Zeus är ju liksom "stora" namn, så kanske fortsätta på det temat....? Athena, Hera, Aphrodite......Aurora, Luna, Pomona....nej, jag vet inte, namnen ska ju liksom passa också! Snobben är det ju, men han fick ett annat namn, då.

  Så underbart vacker din trädgård är nu, jag har tittat tillbaka och tala om att det prunkar. Och det rosblommande trädet, hagtornen, är ju så vackert!

  Agneta kramar

  SvaraRadera
 4. Så söta valparna är
  Kulings uppfödare ger sina valpgrupper namn efter tema
  vilket tema Kulings grupp hade är ju inte svårt att lista ut men han är den ende som fått behålla sitt vädernamn
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 5. oh gudomliga valpar tur man har hustet fullt. Ja namn det är inte lätt, Boysen min ena hund i hans kull hete alla efter olika bär och frukter ,tema ,,han fick behålla sitt namn,,även som tilltalsnamn. så har vi äldste Ozzie , hans kull heter efter bilar ,Lotus, Rover ( är Ozzies namn) ..ni hr ju tema vinkling kjesare, eller gudar, jag gillade Agnetas förslag..så kärt besvär att hitta namn ni finner säkert ngt ni gillar.
  Jag rullade baköver i din blogg var så längesedan jag var inne ,,oh vad mkt fint du har ,,tack för titten. ha en go söndags eftermiddag kram

  SvaraRadera
 6. Vad sägs om att bara låta köparna döpa sina valpar till vad de vill? Så gjorde uppfödarna som jag köpte min hund av. Min hund heter Spike och ett av hans syskon heter Dino. Så inget tema där =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det får de gärna göra och det är ju vad Zeus o Caesars nya ägare har gjort. Men till de andra har vi ännu inga köpare o registreringen skall göras snarast, då vi skall göra CL- test innan försäljningen o då måste de förstås vara registrerade. Därav "brådskan".

   Radera
 7. Inte lätt alls.. Zeta, Zenita, carla, cilla, Carita, Corona, zonja,.. Lite förslag bara.. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 8. Åh, valpar igen! Har missat en del här, märker jag. Men nu har jag vandrat runt och njutit av framför allt fina valpar...men också av din vackra trädgård. Kommer snart tillbaka och njuter mer.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vad sägs om Zelda, Zinnia och Zorba. De är verkligen söta de små liven. Oj, så sugen man blir när man ser dem!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 10. Cecilia Carina och Christina!
  (Zonja :)
  Ses imorgon!
  Kram Namnen

  SvaraRadera
 11. Så vansinnigt söta dom är! Det här med namn är ju inte lätt, det ska ju helst vara något som är lätt att ropa (vilket behövs när man har busiga valpar) så mina förslag är: Cissi, Zinnia och Cassie!

  SvaraRadera
 12. Jag har ett förslag på Zelma, Zara och Zizzi. Lätt att uttala och betoningen skiljer sig åt så att de fina vovvarna lätt hör skillnad när ni kallar på dem.
  Kram från Monica

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...