torsdag 26 juni 2014

Ett par gamla bilder från min trädgård

Mycket förändras genom åren, man flyttar och gräver nytt och donar. Ibland hittar jag nåt gammalt kort och då är det kul att jämföra hur det har förändrats. 
Då (juni 2005)
Hittade den här gamla bilden, tagen i juni för 9 år sedan. En ganska mysig bild egentligen, på en prunkande rabatt, riddarsporren var buskig och fin, och silverarv är ju rart när det blommar! Men tyvärr dog riddarsporren (tror det var "nån hund" som grävde sönder den...*morr*), lupinen försvann av sig självt och silverarven tröttnade jag tyvärr på, för den nästlar sig in överallt! Dagliljan fick också säga hejdå, är faktiskt inte så förtjust i dagliljor. Så, ja, trots att rondellen var fin då, så är den helt förändrad idag. 

Nu. 
Istället för dagliljan flyttade jag hit en pion som stod tokigt till på ett annat ställe i trädgården, och bara hade någon ynka blomma varje år. Kantväxt som fick ersätta silverarvet är stäppsalvia, som ännu inte börjat att blomma. 

Då.  

Nu. 
Det som är kvar från då, är kärleksörten, flox och fackelblomster. Notera hur syrenen, bakom till höger har växt.

Då (april 2005). 
En annan vy, samma år. Till höger stora körsbärsträdet i blom, samt två lite mindre som kommit som rotskott från det stora. Hm, gott om tusenskönor hade jag redan då ser jag...;) 

Nu
De två körsbärsträden till höger är tyvärr borta, det lilla tog vi bort förra sommaren och det stora gamla härliga körsbärsträdet - som gav massor av goda körsbär, tog stormen i vintras... men som ni ser har det lilla till vänster växt upp, så lite körsbär får vi i alla fall! Tyvärr får det väl inte bli för stort för då tar det bort den lilla kvällssol vi har på altanen....

6 kommentarer:

 1. Jag gillar också dessa då - nu -bilder; borde leta fram några av mina egna... Ha en fin dag!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 2. Underbart att se DÅ- och NU-bilder! Även om dom i just ditt fall inte var så dramatiskt olika. Det var ju faktiskt riktigt snyggt på DÅ-bilderna med!! :-)
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Kul med då- och nu bilder, något som jag själv är urdålig på.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 4. Det är så roligt med sådana bilder. Det är märkligt att man akn tycka att något är jättefint, perfekt, för att sedan ett par år senare göra om stället och så blir det perfekt igen, på ett annat sätt. Ännu bättre.

  Kram

  SvaraRadera
 5. För- och efterbilder är alltid roligt. Trevligt att se svart på vitt vilka förändringar som har skett.

  Tänk så olika det kan vara förresten - själv älskar jag daglilja. :-) Nå, det är väl bra att smaken är olika.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Tackar för tipset om 'arven' . Tänkte sätta den i en rabatt men kanske den passar bättre i 'vallen' där den får bre ut sig. Ser ut som om rabatten är snygg från alla håll.
  Ps. har också tagit förebilder. Sen när mina rabatter är 'klara ' kommer det säkert en efterbild med. kram *piah*

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...