lördag 7 juni 2014

Historien om bondpionen som kom tillbaka

När vi flyttade hit fanns det en bondpion i trädgården, planterat i gräsmattan. Den stod lite illa till men den blommade ändå rätt snällt varje år, men  våren 2012 när vi tog ner pilen och rensade en massa på framsidan levde den ett uselt liv, under en massa bråte i flera månader... jag vet, det var inte snällt, men så var det... 

Usch det här är inga vackra bilder precis... Nåväl, när högen var bortrensad grävde jag upp en bit pionrot som jag sen funderade på vart jag skulle göra av, innan jag till slut satte den i komposten... ja, det var väl inte världens bästa ställe men så blev det... Jag tänkte att den kunde vara där så länge och att den sen skulle komma tillbaka till ungefär samma ställe som den stått innan, i nya rabatten. 
Nu, två år senare, har den, trots all usel behandling, börjat att blomma igen! Visserligen bara med en blomma, men ändå! Så det där med att pioner är kinkiga stämmer inte! 

Helt färgmatchat är det väl inte med lila allium i bakgrunden, men ja, ja, så fick det bli... Kanske att jag flyttar den till en plats där den passar bättre färgmässigt, vi får se... Det är det som är så kul med trädgård, det ändras och flyttas och ibland blir det liksom en liten historia av det..;) 

5 kommentarer:

 1. Jag har också flyttat runt på pioner och det tog ett par år innan de började blomma rikligt igen, men min erfarenhet är också att de är tåliga, men tar lite tid på sig att komma igång igen!
  Melody hälsar och tackar för gratulationen!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att den lever och blommar. En röd en bland det lila gör väl inget alls.. Kraaaam pia

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig historia om din levnadsglada pion!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig historia om en levnadsglad pion!

  SvaraRadera
 5. Det var en tapper pion! Jag har en liknande historia. När vi flyttade till vår hus fanns det antagligen en pion i marken precis där jag valde att lägga en stenkant. Varje år drog jag bort bladen som kon upp mellan stenarna tills jag plötsligt bestämde mig för att utöka rabatten och låta pionen växa fritt. Nu blommar den fantastiskt fint efter många års kämpande!

  kram louise

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...