tisdag 17 juni 2014

Pioner!


Nu är pionerna på gång, och först ut att slå ut av luktpionerna är Pillow talk. MEN så svårt att fota den så den görs rättvisa på bild, helt omöjligt... Den är liksom rosa utanpå och ljusare, nästan vit inuti. Har varit ute och fotat den i olika ljusförhållande för att få till det, men nja... Alltså, grannarna måste tro man är helt knäpp som ränner ut titt som tätt och tar kort på SAMMA blomma...  
Ibland blir det någon bild på hundarna också, när kameran är med, och som ni ser är inte de heller så lättfotade... eller i och för sig är Jeppe rätt "lättfotad" på bilden, ser ni att han flyger i luften? 


Hm, tillbaka till pionerna, här har vi  Edulis Superba, min trogna gamla pion som bjuder på många blommor varje år!  Annars måste jag tyvärr säga att det inte är något toppår när det gäller pionblomningen. Flera av mina pioner har färre blommor än förut, någon blommar inte alls, trots att den gjort det förut... Lite trist, och ingen av nyförvärven från i fjol blommar ännu (ibland brukar jag ha tur att få se en blomma redan första året). Jo, en ny pion har jag att vänta, det är en som jag har haft i några år och som jag flyttat till ett bättre ställe, och som nu har tre knoppar. Hm, vet inte vad detta beror på, den torra våren eller att jag gett dem för lite gödning? För lite kärlek tror jag inte att de fått... 
För vad säger ni - kan man bli annat än förälskad? 


Och visst är det ett gäng på gång, och dem är jag glad för! 

9 kommentarer:

 1. Jag är också förälskad!!! I denna ljuvliga blomma...men också i MÅNGA andra!
  Vackert!
  Lena

  SvaraRadera
 2. Det verkar vara olika i landsändarna, här i mellansverige har jag märkt att pionblomningen är stor i år! Men du har ju så många godingar så du kan njuta ändå. Tack för bilderna, jag njuter av alla och även av den på flygande Jacob... nej, jag menar Jeppe:)

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Det var ingen dålig samling pionmadammer! Den ena läckrare än den andra.
  Vad grannarna tror och tycker får man bortse från när det gäller fotande. Här tror jag de börjat vänja sig vid att jag kan stå till synes på samma ställe i timmar med kameran i hand eller ligga på gräsmattan med rumpan i vädret.
  Fina bilder.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Vackra, vackra pioner har du! Här skrattar nog också grannarna gott, men det bjuder jag på :) Susanne

  SvaraRadera
 5. Kan man bli annat än kär i dessa underbara pioner?!
  Tråkigt med snål blomning, ingen aning vad det kan bero på. Har inte kollat in mina så noga än. Det är ju ett tag kvar till blomning hos mig. Om man säger så. :)

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder....ögongodis...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 7. Så fina pioner! Här är piontiden i princip förbi redan. De sista håller på att blomma över nu. Underbart är kort!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Nynnar på Maja-sången
  "Tänk vad jag skulle vara glad
  om jag fick bo på pionens blad.
  Då skulle jag sitta alldeles nära och titta och lukta på allt det skära"!
  Kram Namnen

  SvaraRadera
 9. Underbart är kort! :) Pionblomning vill jag inte vara förutan. Så fina pioner du har! Håller med om att de är svårfotade, det blir aldrig lika snyggt som i verkligheten.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...