måndag 28 juli 2014

Äntligen regn!
Ja, tänk att vi fick regn, lagom när bevattningsförbudet trätt i kraft! 20 mm har vi fått och det är väl - om jag inte missminner mig - det enda regn som har kommit sedan i början på Almedalsveckan! Alltså för ungefär 4 veckor sen. Ja, så ser det väl ut i hela landet, men jag vill ändå notera det här i min lilla" dagbok", i fall jag undrar någon gång lite längre fram... Ett riktigt åskväder var det, men jag vet inte om det blev så mycket svalare efteråt, så vi har nog fler åskväder att vänta. 

Bilderna är från Roma Kungsgård, dit man gärna kan åka någon dag när man tröttnat på stranden... fika, kika runt i slottsruinen, eller titta på deras utställning om Kungsgårdens historia, köpa något gotländsk hantverk eller ta ett litet varv i deras loppisbod.  Eller varför inte gå på teater en kväll, vid Gotlands - eller Sveriges vackraste scen? Nu är det några år sen jag var på något evenemang där, men har ni inte gjort det så gör det, det är magiskt vackert och stämningsfullt, när mörkret sänker sig över ruinen...

8 kommentarer:

 1. 20 mm är ändå en ganska ansenlig mängd. Här kom det också en skur igår men bara 5 mm. Det räcker ju liksom ingenstans. Inte för att att jag klagar på den fantastiska sommaren men det är torrt i rabatterna nu och kvavt har det varit de senaste dagarna. Det har ju regnat en hel del på vissa håll I Skåne men inte just här.

  Tack för ditt svar angående stenkanterna. Misstänkte att du la om om dem varje år för att de skulle hålla sig snygga. Att inte ha några mullvadar är förstås också en hjälp i sammanhanget.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 2. Det behövs regn, vi fick ynka 8 mm, massor av åska och sedan 28 grader igen. Håller mig vid vattnet. Fina sommarbilder som vanligt. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Att man kan säga : äntligen regn, men så är det. Ja det kommer säkert mera för det är fortfarande kvalmigt.
  Ja, jag hade rätt tyckte jag kände igen platsen på de två sista bilderna.
  Jag är mallig nu för att jag känner Delar av Gotland. De där alléerna mellan kursgården och Roma kyrka är underbara.
  Strax ska jag och flickorna åka till min vän Rosa och bada i hennes pool, de bara tjatar om att få åka till henne. Det är mkt roligare där än på fritidsbadet säger de och jag håller med.
  I kväll kommer Lina o Annies föräldrar hem från Budabest, då blir vi åter barnfria.
  Flickorna säger att vi ska skaffa en egen pool för vi har gott om plats att ta av, men jag säger ändå nej till det. Vi har aldrig tänkt skaffa pool, då måste jag även anställa en pool-skötare, *fniss* Ja den måste också skötas om emellanåt.
  Ha de gott/ Eva

  SvaraRadera
 4. Skulle gärna besöka Roma Kungsgård igen. Det är ett tag sen nu, men det var en härlig dag och en magisk kväl med Hamlet "En midsommarnattsdröm" i ruinen.
  45 mm reg här under en dag men det mesta rann förstås undan. Fått stötta en del växter efter denna mindre naturkatastrof.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Här i Burgsvik ,hade det regnat rejält i måndags,innan vi kom.Campingvärden sa att det regnade så hon kunde inte gå ut.
  Idag har vi haft solsken,o vindstilla,(det var varmt o sätta upp förtältet)

  Ha det gott.
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 6. Vi var faktiskt på årets uppsättning av Romateatern tidigare ikväll och den var riktigt, riktigt bra! Rekommenderas verkligen :) Kram Sofia

  SvaraRadera
 7. Ja, inte är det svalare. Regn behövs verkligen nu, men det är väl bäst att inte önska sig för mycket... ; )
  Tack för utflyktstipset, det ser verkligen vackert ut. Som gjort för en skön sommarutflykt!
  Kram Eva, Tinibelli

  SvaraRadera
 8. Här regnar det idag! Äntligen!
  Det var så torrt här och alldeles för varmt de senaste dagarna. Nu regnar det fint. Bra det.

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...