onsdag 30 juli 2014

Betongskiva till bord

Mitt gamla symaskinsbord - arvegods från min mormor -  har fått ny kostym, i form av en betongskiva. Ett projekt som jag länge tänkt på blev äntligen av i år. 

Vi gjorde en form utav formplyfa och trälist, sen i med finbetong, ameringsnät och betong igen. Slog kanterna med en hammare för att få bort bubblor, och lät den stå i en vecka ungefär, då vi vattnade på den några gånger per dag, sen var det klart för montering på symaskinsbenen. 


 

Nu blev den ju inte helt fri från bubblor och kanten är väl inte världens snyggaste, men jag tycker den är rätt ok och jag är nöjd, det skall väl synas att den är hemgjord...;) Och nu lär den väl förhoppningsvis hålla för väder och vind!

8 kommentarer:

 1. Så snyggt det blev!! Haft tankar åt det hållet men nu har jag inte mitt underrede kvar längre... Måste kännas roligt att kunna stoltsera med ett sånt fint resultat. Det perfekta, det finns att köpa, ditt är unikt:)

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Det blev ju hur fint som helst!
  Anette

  SvaraRadera
 3. Vad jättefint det blev! Jag har också tänkt göra en till mitt symaskinsunderrede, men än så länge är det bara en träskiva. Jag är grymt sugen på att "betonga", men jag tror det blir något mindre alster till att börja med.

  SvaraRadera
 4. Jättefint!
  Jag har ett underrrede men på det har jag grova träplank. SNyggt det också faktiskt.
  Hela arrangemanget runt och på dit bord är behagligt och fint.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Snyggt!!!! Jag letar efter ett symaskinsunderrede,o göra något fint av.
  Vi ska njuta av ön,imorrn ska jag träffa en fbvän,som bor i Visby.Ska bli roligt.
  Ha det gott.
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 6. Tittat ikapp mig och vilka fina växter du har! Rabatterna ser ut som riktiga mönsterrabatter. Sen blev jag oerhört imponerad av det fina bordet, det blev ju jättesnyggt. Visst är det kul när man äntligen kommer igång med sådana där saker och får dom klara. Jag har en liten lista här intill mig om det skulle vara så att jag känner att jag vill ta itu med nåt sånt där lite mer omständligt.
  Det bordet ska du vara riktigt stolt över!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Bra tips där! Betong är ju så hållbart också...ja det är mycket man skulle ha hunnit med denna sommar men icke sa nice, kanske värmen tog den mesta energin! Jag får ta tag i alla mina projekt till höst istället....
  Sommarkram, Titti

  SvaraRadera
 8. Jag tycker att den är ursnygg! Ska nog ta och visa min gubbe hur ni gjort, sen är det förstås det "lilla" problemet att hitta ett underrede. Dom är hemskt dyra på loppisar har jag sett.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...