fredag 18 juli 2014

Min köksträdgård

Tänk, jag trodde aldrig jag skulle skriva den rubriken, men nu gör jag det i alla fall!

Det började med att jag satte upp en odlingslåda bara lite på måfå så där, utan vidare planer. Tänkte bara testa om jag skulle få till något ätbart, och platsen fick bli denna, tja, ni ser ju att det är ett klassiskt fulhörn där det förvaras sånt som man inte vet vart man skall göra av....

Sen började maken sätta upp ett plank in till grannen, som han tänkt göra en tid och nu blev det av. Då föddes tanken om vi skulle ta och grusa upp där en bit, för att få det lite snyggare, eftersom gräset här är under all kritik. Och liksom rama in odlingslådan, så att det blir en slags köksträdgård. Om man nu kan kalla det så, med en pallkrage... Men man kan ju skaffa lite stora krukor att odla i också, och ha några bärbuskar bredvid, och flytta hit rabarbern, och tja vi får väl se framöver...Och det finns ju folk som har små kök, typ kokvrå, eller hur!? 

Sagt och gjort. Grus blev det, och jag passade även på att göra en liten rabatt längs med väggen, där jag planterade prästkragar och malva, och ramade in med stenar som jag grävt upp vid tidigare rabattgrävningar. Det är bara en liten rabatt där det skall vara lite "busigt" och rufsigt. Nu skall bara planket målas och så har jag tänkt ha en bänk där vid planket, och kanske en klätterväxt upp mot planket? Tja, vi får se vart det här slutar. Det var ju faktiskt rätt kul så jag ångrar att jag inte satte dit två pallkragar med en gång.


I rabatten ville jag ha lite "torpkänsla" vid den faluröda väggen, med enkla prästkragar och malva. Men nu flyttade jag hit några växter som jag redan hade i andra rabatter, så det fick bli dubbla prästkragar så länge, samt en självsådd malva.

Och jag måste ju erkänna att det känns lite lyxigt att gå ut och ta en knippe sallad till middagen! 

8 kommentarer:

 1. Så kan det gå! Blev ju jättefint med grus runt lådan och de dubbla präskragarna. Visst är det lyxigt med egen sallad. Nästa år kanske du har en låda till... dill, persilja, mangold, egna tomater...
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 2. Blev verkligen snyggt och praktiskt. Jag har också fulhörnor, men de förblir nog sådana.
  Ha det gott

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blev! Och det kanske blir fler odlingslågor så småningom, vem vet... Visst är det kul när det växer och man kan skörda av egen sådd!
  Ha en skön fredag!

  SvaraRadera
 4. Jättesnygg köksträdgård! Så skulle jag också kunna tänka mig att ha!!
  Visst har man njutit i poolen av dom senaste dagarnas värme, kanske t.o.m. lite väl mycket. För första gången i mitt liv har jag fått urinvägsinfektion, så nu blir det bara till att doppa sig och så upp snabbt och torka sig ordentligt. Fast det är OK, ett tag trodde jag att jag skulle få totalt badförbud och då hade jag brutit ihop!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Köksträdgård är ett så fint ord och redigt. :) Jag tycker både din fina och min lilla passar in med det namnet! Snacka om att förändra ett "fulhörn"!

  SvaraRadera
 6. Så fin köksträdgård du fått! Fint med gruset, röda pallkragen till faluröda huset och rabatten med prästkragar! Du ska se att det åker dit några odlingslådor till nästa år... Kul med sådant man kan skörda! Jag längtar verkligen efter att få göra en köksträdgård!
  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 7. Vad kul att projekten blev av och vad roligt att se före och efterbilder. Du får utöka i lagom takt så det känns roligt, inte något måste. Vardagslyx att kunna hämta lite egenodlat.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 8. Blev ju kanon! SÅ bra det kan bi av en "fulhörna".

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...