måndag 26 januari 2015

Att göra något för sig själv

För många år sen, innan jag fick barn, höll jag på med porslinsmålning. Ni vet, i en sån där studiecirkel en gång i veckan, där man träffades och målade under ledning av en lärare. Det var roligt, jag gillar att skapa, och det blev en hel del muggar och tomtar och lite av varje. Men sen kom barnen och det var svårare att få tid till sånt. Mannen jobbar dessutom på annan ort sen många år tillbaka, och då är det än svårare att komma iväg på kvällarna. Dessutom har barnen aktiviteter som det skall skjutsas till var och varannan kväll...Egentid i form av studiecirkel går liksom bort då. Jag är dessutom sån att jag drar mig för att be om barnvakt.

(hm, det kanske är därför jag utvecklat ett trädgårdsintresse? Då kan man vara kreativ/skapande på hemmaplan!)

Något jag länge tänkt skulle vara roligt att gå på är dels keramikkurs och dels en fotokurs. Nu såg jag en annons om en fotokurs för nybörjare, och slog till! Barnen är ju större nu och fixar att vara själva en stund. Det skall bli så roligt, jag ser fram emot det! Och så har jag köpt en ny kamera också, så det kan ju passa bra att få lite tips och råd hur den funkar!

På tal om foto så måste ju ett inlägg innehålla några foton också, men idag vet jag inte vad som passade. En hund kanske? Tjorven låter hälsa att hon har fått en ny bädd att ligga på! 

'
Så skön att luta huvudet mot en kant...

...så nu har hon inte tid med oss längre....zzz

7 kommentarer:

 1. Så roligt att få gå en fotokurs och lära sig en NY kamera! Min önskan också! Men jag måste spara ihop till en först, ny kamera alltså! Keramik däremot har jag hållit på med under delar av mitt liv, varit ledare i studiecirkel till och med. Fantastiskt kul, kreativt och rent av meditativt, rekommenderar en kurs när du har gått klart fotokursen!

  Ha en bra dag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. what great pictures !!! love greetings from angie from Germany

  SvaraRadera
 3. Fin Tjorv tycker både husse och Hjo-Hjo.

  SvaraRadera
 4. Kul med ny kamera. Kul med kurs. Fast jag tycker inte om att gå på kurs. Jag bestämmer mig alltid för att gå på kurs och sen när jag ska iväg, då knyter det sig och blotta tanken på att veta att just "den" kvällen är bokad i 10 v eller nåt sånt framöver framkallar den allra mest aktiva rebellen i mig......jag beundrar alla som går på kurs, alltså! Men har jag bestämt mig för kurs, då går jag plikttroget. Ska bli spännande att få se resultat av dina övningar på kursen! Jag tycker det verkar bra redan innan, jag. Så fina vovvebilder ser man sällan och ny bädd är bra. Biabädd, eller hur? Tänk att nån kan komma på nåt sånt och alla vi hundägare skaffar det och hundarna älskar dom....varför kommer man inte på nåt sånt?!
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Roligt med kurs och vad bra att du gör något för dig själv, det är viktigt.
  Vilken mysig bädd, Lykke har också fått en ny svart:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Har sett annonsen om fotokurs och var också sugen, men efter att ett par gånger överraskats av hemskt väder (en gång snöstorm och ett par gånger dimma) när jag varit till Visby på trädgårdsträffar, så vågar jag helt enkelt inte. Dom hemresorna var inte kul.....
  Underbara bilder på Tjorven, där har du verkligen lyckats med fotograferingen!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Ja minsann en mor har mycket att göra innan man hinner få ta lite 'egen tid', det där känner jag igen.
  Det är många 'saker' man vill göra, men den dära tiden infinner sig inte.
  Men som du säger när barnen blir äldre får man förhoppningsvis lite mer tid för sina egna behov.
  De behoven kan vara hur många som helst.
  Jag har oxå målat på porslin (på 80-talet, kurs i 'Japans broderi' lite speciellt.
  Att måla i olja har jag prövat mycket kul och inspirerande, men allt det har jag inte 'hunnit' göra. Varför, jo trädgårdsarbetet tog överhand, tack och lov.

  Åhh gulliga Tjorven, hon är nöjd med sin nya bädd ser jag.

  Må väl/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!