tisdag 6 januari 2015

Julgransplundring... ..blir det tyvärr inte här, det är barnen för stora för. När de var mindre brukade vi turas om att ha det, mina systrar och jag. Men granen skall ju ut ändå, och i går lyste solen in obarmhärtigt genom fönsterna, och det är ju trevligt med sol, men oj vad här såg smutsigt och trist ut plötsligt. Granen och allt tallris såg så grått och visset ut, och barrade gjorde det med. Så igår åkte faktiskt allt det (grå)gröna ut. Och när jag ändå var i gång så tog jag ner julgardinerna, och de få tomtar som hade fått komma upp i år, fick komma ner i jullådan. Ja, hyacinterna har ju redan tagits bort, så nu är det lite röda kuddar och så elljusstakarna i fönsterna kvar, det svider lite i mig att ta bort dem, det blir ju så mörkt när man gör det. Utebelysningen skall i alla fall få vara kvar ett tag, den lyser så fint när man svänger in på vår gata ;) Och inne lyser årets första krispiga tulpanbukett upp! 

7 kommentarer:

 1. Ingen sol här så jag har inte sett det där grå ännu, men så fort det kommer så händer samma sak här, det vet jag. Vi har så mörkt så det är en lisa, man ser inte ett dammkorn här fast jag vet att lagret är tjockt........Ljusen i trädet utanför i rönnen får sitta kvar ett bra tag, jag blir glad när jag kommer hem och ser det!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Vacker bukett! Här åkte julen ut igår, både pynt och ljusstakar i fönstren. Jag byter ju bara tillbaka till fönsterlamporna så mörkt tycker jag inte att det blir.
  Fin kväll till dig
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. a happy new year !!! love greetings from angie

  SvaraRadera
 4. Fin tulpanbukett! Här åker inte julen ut förrän efter Tjugondag Knut. Ljusstakarna i fönstren brukar stå till mitten av januari. Det blir ju så mörkt här på landet när man tar bort dem... ;-)

  Trettondagshälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. Tulpaner med frans var fina! Jag har sagt att här ska handlas tulpaner varje vecka fram till de står i trädgården är ett nyårslöfte till mig själv! kram

  SvaraRadera
 6. Så fint med tulpaner och blåbärsris ihop! Jag har vårat vinterträdgården, även om granen och adventsljusstakarna står kvar inomhus..

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...