fredag 16 januari 2015

Vad gör jag egentligen...?

Ja, just det - vad var det som kom på posten nu i veckan, och som skulle bli mitt nya (årslånga?) projekt? Jo - garn! 

Här har det börjats att virkas mormorsrutor, som skall bli till en pläd! Nu är jag inte direkt känd för att vara snabb med handarbete, därför räknar jag det som ett långtidsprojekt. Som jämförelse så har jag stickat en säger en tröja i mitt liv, och den tog ett (1) år! Det var på 80-talet när alla handarbetade. Sen har jag har ett broderi som jag började på när min äldsta dotter var bebis, det är en julstrumpa med jättegulligt tomtemotiv på. Den är ännu inte klar, och dottern fyller 16 år om en månad, säger väl en del om hur jag arbetar... Kanske kan bli något till ett barnbarn i framtiden? Nåväl, just nu är det jättekul att virka och jag har gjort 2 stycken rutor varje kväll, men man vet ju aldrig hur länge lusten varar.. 

Det var faktiskt min 11-åring som inspirerade mig, hon ville köpa garn en dag när vi var på stan, och så bad hon mig lära henne virka. Eftersom jag var lite ringrostig så googlade vi på det (förstås!). Det fanns många Youtubeklipp om virkning och där hittade jag några som virkade mormorsrutor, och tänkte att det där skulle vara snyggt! Tänk en pläd som ligger lite nonchalant slängd över den här stolen, i färger som matchar kudden (jajjamen, jag kollade noga vad jag har för färger i mina kuddar innan jag beställde garnet!) . 
Så nu sitter jag och dottern och virkar på kvällarna, och även när hon har kompis här så virkar vi, det är lite kul, här sitter jag och två 11-åringar och virkar tillsammans! 

10 kommentarer:

Gilla sa...

Jag har virkat en baby-pläd med sådana rutor någongång på 70-talet! Jag valde brunt,grönt,orange o vitt och det var jag inte sugen på när bebisarna kom...:) Minns att de var roliga att göra!! Ditt blir jättefint-bra också att du har handarbete m på nästa GGJ-möte!! Kram Namnen som nog låter nålen vila ett tag till!! Om inte min 15-åring (idag!) får för sig att börja virka förstås-då kanske "man" hakar på ;)

Sofie sa...

Härligt att kunna lära ut hur man ska göra till dottern :)
Varma hälsningar,
Sofie

Rosor och ruiner sa...

Åh, hälsa och gratta femtonåringen! Ja, nu blir det ordning igen på våra möten, med åtminstone _en_ som handarbetar, efter alla dessa år utan någon kreativitet på det området ;)
Kram!

Rosor och Akvileja sa...

Härligt med mysiga stunder tillsammans.
Ha det gott. Åsa

Villa Ryttarängen sa...

Vad kul! jag är ingen hejare på handarbete, har inte ärvt mamma och mormors talanger tyvärr. Fina färger. Kraaam Pia

Lenas trädgård sa...

Känner lite igen mig: har förr broderat, sytt/stickat barnkläder, tom Blekingehängkläde har jag sytt! Men nu: inget alls som intresserar längre tid...Har många "på-gång-saker" i korgar....Men lycka till med ditt! Kanske nån pläd att ta med till "Hemmet"?! hihi
Hälsn Lena

Marina sa...

Jättefina rutor!
Jag virkar av och till. Brukar kolla instruktioner på nätet när jag "glömt av mig". Ponchon ska bli klar i helgen.

Kram

Kristinas oas sa...

Vad kul att virka tillsammans! Det kommer att bli en snygg pläd.
Virka och sticka har jag aldrig varit bra på, men sytt har jag gjort en hel del.
Kram Kristina

Susie på Stjärnarve... sa...

Det är klart att får man välja färger och nyanser, då måste man ju ta några som stämmer mot sina andra saker!
TREVLIG HELG
Susie

Helt enkelt hemma hos mig sa...

Vad härligt att ni sitter och virkar ihop! Jag broderade mycket förrut men det ligger på hyllan så att säga. Några virkade dukar har et också blivit under åren. Har självvarit inne på att virka mormors rutor till en pläd men funderingarna har stannat upp när jag skabestämma vilka färger.. Jag ska kanske ta mig en liten funderare igen :)